Αθλητισμός

Σκληρό μάθημα η ήττα, αλλά και ένεση αυτοπεποίθησης η επική επιστροφή…

Σκληρό μάθημα η ήττα, αλλά και ένεση αυτοπεποίθησης η επική επιστροφή…
Πώς μπορεί αυτή η ήττα από τον ΠΑΟ να γίνει για την ΑΕΚ οδηγός για ένα καλό φινάλε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

​Ήρθε και η πρώτη ήττα της ΑΕΚ μετά από σχεδόν τρεις μήνες και με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της. Μια ήττα σοκ όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι, με την Ένωση να γυρίζει το ματς και μετά την τραγική εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο και το 0-2, να κάνει το 2-2 με κατάθεση ψυχής και στο 90’, στην μοναδική επίθεση του Παναθηναϊκού στην επανάληψη, να δέχεται το 2-3. Η ΑΕΚ πρέπει να φανεί… έξυπνη μετά τα όσα έγιναν χθες.

Να μάθει από την εικόνα της, τα λάθη της, την θλιβερή της εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και τι μπορεί να πάθει από καλές ομάδες. Όμως παράλληλα να «πατήσει» πάνω στη δύναμη που έδειξε στην επανάληψη γυρίζοντας (επαναλαμβάνουμε: απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο) το ματς μαζί με τον κόσμο της και να διδαχθεί από τη φάση του 90’, όπου… χάθηκε η συγκέντρωσή της μια φορά σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και αμέσως το πλήρωσε ακριβά.

Κυρίως στο «πρεστίζ» χτύπησε η χθεσινή ήττα στο ντέρμπι, γιατί και βαθμολογικά η ομάδα έχει καθαρά το πάνω χέρι για την είσοδο στα πλέι οφ, δείχνοντας φυσικά την απαιτούμενη σοβαρότητα.

Γενικά η ΑΕΚ πρέπει να δείξει σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο από εδώ και στο εξής, γιατί τα ντέρμπι που έρχονται τόσο στο Κύπελλο, όσο και στα πλέι οφ θα είναι πολλά και συνεχόμενα. Η ήττα που κάποια στιγμή θα ερχόταν ήρθε χθες και ίσα – ίσα μπορεί να τη δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής από το χθεσινό ντέρμπι καλούνται να πάρουν τα πολλά μαθήματα που είχε να δώσει ο αγώνας με τον ΠΑΟ. Η ΑΕΚ επιβάλλεται να μάθει πως δεν πρέπει να μπαίνει (ειδικά) σε ντέρμπι στο… 46’ και να «πετάει» ημίχρονα, δίνοντας στον αντίπαλο το δικαίωμα να κάνει το παιχνίδι του.

Η ΑΕΚ επιβάλλεται να τονώσει την ψυχολογία της και να πιστέψει πως δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από κανέναν αντίπαλο.

Ούτε ο ΠΑΟ, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο ΠΑΟΚ είναι καλύτεροι απ’ αυτήν. Αρκεί η ίδια η ΑΕΚ να δείχνει στο γήπεδο σοβαρότητα, να εμφανίζεται «διαβασμένη» και να μπαίνει με πάθος και δύναμη στα ντέρμπι. Κοντολογίς, η ήττα από τον ΠΑΟ μπορεί να βγάλει, στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, πολλά περισσότερα θετικά, παρά αρνητικά.

Η ήττα στο 90’ ήταν ένα σκληρό μάθημα, όμως άπαντες στα Σπάτα πρέπει να πάρουν μια γερή… ένεση αυτοπεποίθησης με το εκπληκτικό comebackπου έκαναν επιστρέφοντας με δύναμη ψυχής από την κόλαση του πρώτου ημιχρόνου. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο, εκεί όπου μιλούν τα πάντα…

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments