Οικονομία

TAZ: Το καλοκαίρι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία

TAZ: Το καλοκαίρι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία
"Εδώ και χρόνια οι Έλληνες ζουν με τη θηλιά των χρεών, της οικονομικής κακοδιαχείρισης και μιας αναποτελεσματικής φορολογικής και οικονομικής πολιτικής".

Η κρίση που πλήττει την Ελλάδα αποτελεί αντικείμενο άρθρου στην γερμανική εφημερίδα Tageszeitung. 

Υπό τον τίτλο «Να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια εν μέσω κρίσης», η TAZ σημειώνει πως “το καλοκαίρι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία». 

«Εδώ και χρόνια οι Έλληνες ζουν με τη θηλιά των χρεών, της οικονομικής κακοδιαχείρισης και μιας αναποτελεσματικής φορολογικής και οικονομικής πολιτικής. Η ανεργία αυξάνεται. Το ίδιο ισχύει και για τον τομέα χαμηλόμισθης εργασίας. Προοπτική για ανάπτυξη δεν υφίσταται. Το καλοκαίρι η Ελλάδα ενδέχεται να βρεθεί και πάλι αντιμέτωπη με την χρεοκοπία» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα του Βερολίνου. 

Το άρθρο αφηγείται την ιστορία μιας αρχιτέκτονος, μια κομμώτριας και ενός καλλιτέχνη: «Η Βάλια σπούδασε αρχιτεκτονική, αλλά δεν μπορεί να ζήσει από τη δουλειά της. Λέει ότι πολλοί φίλοι της εγκατέλειψαν την Ελλάδα χωρίς να έχουν βρει δουλειά. Τελικά όμως βρήκαν στο εξωτερικό καλές θέσεις εργασίας. Και η Βάλια διερωτάται μήπως κάνει λάθος που έμεινε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments