Τεχνολογία

Έρευνα: Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες και ώρες για τις αναρτήσεις στα social media

Έρευνα: Ποιες είναι οι καλύτερες ημέρες και ώρες για τις αναρτήσεις στα social media
Για να γίνετε ειδικοί στα ποσταρίσματα.

Τα social media αποτελούν μεγάλο μέρος της ζωής μας και πολλοί από εμάς “μοιραζόμαστε” τις καθημερινές μας στιγμές με τους διαδικτυακούς μας φίλους.

Ωστόσο, τα social media είναι βασικό εργαλείο για την ομαλή λειτουργία πολλών επιχειρήσεων. 

Η καθημερινή τους χρήση λοιπόν, είναι ουσιώδης για πολλούς λόγους. Όμως, δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε αλόγιστα! Για τον λόγο αυτό, η Brafton, εταιρία που δραστηριοποιείται στο Content Marketing, μας δίνει συμβουλές για το πότε είναι η σωστή ώρα και μέρα μέσα στην εβδομάδα για να χρησιμοποιούμε σωστά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ιδού:

Facebook

Προς το τέλος της εβδομάδας, μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής. Αναρτήσεις γύρω στις 9 το πρωί ή λίγο μετά το μεσημέρι (μεταξύ 13.00- 15.00) τείνουν να έχουν αυξημένα views, άρα ίσως και περισσότερα like.

Twitter

Το μέσο της εβδομάδας θεωρείται ιδανικός χρόνος για κάποιο tweet, ώστε να έχει μέγιστη επιτυχία. Τις Τετάρτες προτιμήστε το μεσημέρι και λίγο αργότερα, μεταξύ 15.00- 18.00 το απόγευμα. 

Linkedin

Χρησιμοποιείται κυρίως τις ώρες εργασίας. Τρίτες, Τετάρτες και Πέμπτες απόγευμα μέχρι τις 17.00 θεωρούνται ιδανικές.

Instagram

Οι χρήστες εδώ είναι πιθανότερο να μπουν στην πλατφόρμα κυρίως κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού. Για περισσότερα like και σχόλια, προτιμήστε το διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής από το μεσημέρι κι έπειτα, μέχρι αργά το βράδυ.

YouTube

Για μεγαλύτερη απήχηση στα βίντεό σας, επιλέξτε να δημοσιεύετε το περιεχόμενο Σάββατο ή/και Κυριακή μεταξύ 09.00-11.00 το πρωί. Πέμπτες και Παρασκευές νωρίς το απόγευμα επίσης έχουν αποδειχθεί καλές ώρες για προσέλκυση views. 

Snapchat

Επειδή θεωρείται γενικά νυχτερινή «συνήθεια», ιδανικό διάστημα είναι μεταξύ 10 το βράδυ και 01.00 μετά μεσάνυχτα. Αν και γενικά, όλες οι μέρες θεωρούνται καλές αφού πρόκειται για ένα μέσο, το οποίο οι χρήστες τσεκάρουν συνεχώς. 

Pinterest

Τα σαββατοκύριακα προτείνονται ως καταλληλότερο χρονικό διάστημα και η ώρα δεν παίζει καμία σημασία.

Tumblr

Περιεχόμενο που θα ανέβει μετά τις 10 το βράδυ θεωρείται πιθανότερο για επιτυχία, ενώ η Κυριακή προτείνεται ως καταλληλότερη ημέρα της εβδομάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments