Αθλητισμός

Ατάκες – φωτιά “Ραπτό” για το Κύπελλο – “Κλοπή από ΑΕΚ και Ολυμπιακό – Η διαιτησία δε θα παίξει καρ…”!

Ατάκες – φωτιά “Ραπτό” για το Κύπελλο – “Κλοπή από ΑΕΚ και Ολυμπιακό – Η διαιτησία δε θα παίξει καρ…”!
Ο γνωστός Θεσσαλονικιός βάζει κάτω τους δύο μονομάχους του μεγάλου τελικού και λέει πράγματα που θα προκαλέσουν σίγουρα φοβερό θόρυβο! Αυτή η συνέντευξη δε χάνεται...

Σιγά μην καθόμουν να δω Σούπερ Λιγκ τελευταία αγωνιστική. Με τίποτα! Πήγα Σέρρες για να δω Πανσερραϊκό-Άρη (0-0). Έπαιξαν σαν σκυλιά τα …λιοντάρια. Είδα τον Άρη να μην πατά περιοχή, να μην έχει ουσιαστικά σέντερ φορ. Είναι μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και είναι η μοναδική που δεν κάνει γκολ από την πίσω γραμμή. Δηλαδή αριστερό-δεξί στόπερ, αμυντικά χαφ. Δεν έχει γκολ από αυτούς. Μα όταν έχεις μία κατάσταση, 30 ματς ο αντίπαλος να κλείνεται στα 2/3 του γηπέδου, αν δεν έχεις 15 γκολ από την πίσω γραμμή δεν ανεβαίνεις κατηγορία.

Εδώ ο ΠΑΟΚ με τον Μάτος και τον Σάκχοφ, που είναι δεξί μπακ ο ένας και εξαροχτάρι ο άλλος, έχουν κάνει μαζί 15 γκολ. Ο ΠΑΟΚ στερείται σέντερ φορ. Αυτήν την στιγμή είναι στον τελικό η ομάδα που έχει έναn ντουζνταμπάνη επιθετικό που είναι ο Κουλούρης, έναn με ψυχολογικά προβλήματα, δηλαδή τον ο Κλάους και έναν τραυματία, ανέτοιμο. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό έγιναν 4-5 φορτώματα, όπου ο Πρίγιοβιτς που είναι παιδαράς και καλός κεφαλοσφαιριστής, δεν μπόρεσε να σηκώσει ούτε τις φτέρνες από το έδαφος. Εμένα η καταστασή του θα με προβλημάτιζε ενόψει τελικού Κυπέλλου.

Εκεί υπερτερεί ο ΠΑΟΚ

Οι δύο ομάδες είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά τη βιολογική τους κατάσταση. Είναι καλά από πλευράς δυνάμεων και φόρμας. Η ΑΕΚ έχει μία τριάδα μόνιμη στα χαφ, δηλαδή Μάνταλο, Γιόχανσον, Σιμόες. Δεν έχει κάτι άλλο εκεί. Ο ΠΑΟΚ έχει Κάτσε, Κάνιας, Σακχόφ, Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πέλκα, έχει ό,τι θέλεις. Που σημαίνει, ότι αν δεν τραβήξει κάποιος από την τριάδα της, η ΑΕΚ …κρέμασε. Έχει έναν Γαλανόπουλο που δεν μας τρελαίνει κιόλας. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν υπερτερεί στον χώρο των χαφ. Εκεί πλεονεκτεί.

Οι τερματοφύλακες είναι σε καλό δρόμο και οι δύο. Και ο Γλύκος και ο Μπάρκας. Στα πλάγια ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο μπακ. Δεξιά ο Μάτος μαρκάρει, ανεβαίνει και κάνει γκολ μπροστά. Ο Γκάλο δεν μπορεί να τα κάνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερο και αριστερό μπακ. Δηλαδή, ο Λέοβατς θεωρώ ότι από τον Ντίντακ είναι καλύτερος.

Καλύτερο δίδυμο στόπερ η ΑΕΚ

Πού υπερτερεί η ΑΕΚ; Στους σέντερ μπακ και στους σέντερ φορ. Ο Ιησούς Χριστός, Τσιγκρίνσκι, έχει πολύ καλά πατήματα, τοποθετήσεις και είναι σωστός στον άερα. Ο δε Βράνιες, αν εξαιρέσεις ένα κακό ματς με τον Παναθηναϊκό και ταχύς είναι και γρήγορος στα πρώτα μέτρα είναι και χαμηλά παίρνει οποιονδήποτε αντίπαλο. Αμφότεροι είναι πολύ καλύτερο δίδυμο από το Κρέσπο-Μαλεζά ή Κρέσπο Βαρέλα.

Επίσης, ο Αραούχο είναι όλα τα λεφτά στην ΑΕΚ. Αντίθετα ο τραυματίας που δεν επανήλθε Πρίγιοβιτς, ο ντουζνταμπάνης Κουλούρης και ο με ψυχολογικά προβλήματα Κλάους, δεν κερδίζει εκεί ο ΠΑΟΚ τίποτα. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα εκεί.

Άσε τον να αυτοσχεδιάζει

Όσον αφορά τα εξτρέμ, εμένα μου αρέσει πολύ ο Πατίτο και ο Ενρίκε υπό προϋποθέσεις. Δηλαδή, να του πει ο προπονητής, όταν χαθεί η μπάλα, “κοίτα τον ουρανό, τα αστέρια, την αστροφεγγιά, τη βέρα στο δεξί. Μη μαρκάρεις!”. Μη δημιουργήσεις κατάσταση όταν χαθεί η μπάλα, θα βάλω εγώ έναν χαφ εκεί. Και μην τον βάλεις σε τακτική. Είναι αυτοσχεδιαστικός τύπος, άσε τον να αυτοσχεδιάζει. Έχει μία καλλιτεχνική τάση. Ο δε Τζάλμα Κάμπος είναι πολύ πεσμένος. Πιστεύω ότι σε εκείνη την πλευρά μπορεί να βοηθήσει περισσότερο ο Ουάρντα, απ’ ότι σαν δεκάρι που απέτυχε. Ο Χριστοδουλόπουλος εκεί υστερεί έναντι του Ουάρντα. Είναι καλός στο ανέβα-κατέβα, έχει φυσική κατάσταση, αλλά είναι δύσκολος στο γκολ.

Σπαθάτη η διαιτησία στον τελικό

Οπότε βλέπουμε μία αμφίρροπη κατάσταση. Σχετικά με τη διαιτησία, εγώ παρακολουθώ τελικούς από μωράκι, από την περίοδο 1977-78. Το πρώτο ματς, τελικό Κυπέλλου που είχα δει, ήταν ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0, στο Καραϊσκάκη. Άρα βλέπω 40 χρόνια τελικούς Κυπέλλου. Αν εξαιρέσεις έναν τελικό που σκούζει ο ΠΑΟΚ το ’77, την κλοπή της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο και του Ολυμπιακού με την Τρίπολη, από τα 40 παιχνίδια, τα τρία είχαν κακές διαιτησίες. Τα 37 είχαν από άριστες έως καλές διαιτησίες. Οπότε δεν νομίζω να παίξει καριολίκι στο θέμα διαιτησίας. Θα πάει σπαθένιος ο διαιτητής. Θα δούμε ωραίο ματς, αυτό πιστεύω εγώ.

Τι έγινε στις Σέρρες

Το καλύτερο σας το αφήνω για το τέλος. Έζησα κάτι τρομερό μετά το ματς του Άρη, στις Σέρρες. Ο γιος του Διλμπέρη (προπονητής Πανσερραϊκού) ήταν στην κερκίδα των φανατικών του Άρη και ο μπαμπάς του έπαιζε για τη …Λαμία (είναι δεύτερη και ανεβαίνει). Όλα τα λεφτά ήταν ο τρόπος που μου συστήθηκε. Έρχεται ως σουπεράς και μου ζητά αυτόγραφο. Του λέω, “μα καλά, εσείς με βρίζετε και μου ζητάς αυτόγραφο;”. “Είμαι ο γιος του Διλμπέρη”, μου λέει. “Καλά ρε, είσαι γιος του Διλμπέρη και ο μπαμπάς σου παίζει για τη Λαμία;”, του απαντώ. Όλη η οικογένεια είναι αρειανοί, εκτός από τον πατέρα (είναι Ηρακλής αφού έπαιξε εκεί).

ΠΗΓΗ: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments