Αθλητισμός

Μέρες γιορτινές, μέρες “ερυθρόλευκες”

Μέρες γιορτινές, μέρες “ερυθρόλευκες”
Το Καραΐσκάκη θα βάλει και πάλι, για άλλη μια χρονιά, για 7η συνεχόμενη, τα "καλά" του για να υποδεχθεί τους πρωταθλητές.

​Ειπώθηκαν πολλά, προσπάθησαν πολύ (και ακόμη προσπαθούν) στον ΠΑΟΚ για να του κλέψουν το πρωτάθλημα που πήρε πανάξια και μάγκικα, η σκληρή όμως πραγματικότητα για αυτούς είναι η μια ακόμη φιέστα που θα παρακολουθήσουν. 

Θα είναι η 19η στα τελευταία 21 χρόνια που το κύπελλο του πρωταθλητή θα υψωθεί στον ουρανό από «ερυθρόλευκα» χέρια. Μέρες γιορτινές, μέρες «ερυθρόλευκες»! Μέρες άγνωστες για τους άλλους. 

Ζούμε άλλωστε σε μια περίοδο που σχεδόν τα πάντα είναι «ερυθρόλευκα». Στο ποδόσφαιρο ο «δυνάστης» Ολυμπιακός άφησε στα «κρύα του λουτρού» τους πρώην σύμμαχους (αν έχουν μείνει και κάποιοι νυν, δικό τους θέμα…) και σε μια χρονιά που ο ίδιος ποδοσφαιρικά τα έκανε όλα λάθος πήρε και πάλι τον τίτλο. Πιο δύσκολα από ότι περιμέναμε όταν το +15 έγραφε απέναντι στον τριτο-τέταρτο τότε ΠΑΟΚ και αυτό γιατί είχε ρίξει το βάρος αλλού προσπαθώντας να περάσει στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ όταν οι επίδοξοι «πρωταθλητές» των… δικαστηρίων χαιρετούσαν έναν γύρο νωρίτερα από το πρώτο ματς και το 0-3 της Σάλκε.

Το πόσο εξόφθαλμα πλέον ο ΠΑΟΚ επιχειρεί να καταλύσει τα πάντα, θεωρώντας πως τα πάντα είναι δικά του, είναι εμφανές πως το έχουν καταλάβει και τα 10χρονα.

Όσο αγώνα και κάνει ο ΠΑΟΚ, όσο αγώνα και αν κάνουν και οι «γύρω-γύρω» στη Θεσσαλονίκη η πραγματικότητα είναι για άλλη μια φορά σκληρή για αυτούς.

Όσο και αν καθημερινά οι δικαστές και οι εισαγγελείς ακούν και διαβάζουν υποδείξεις και απαιτήσεις η πραγματικότητα παραμένει πως σε ένα Ευρωπαικό κράτος η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Αυτή αποφασίζει και οι υπόλοιποι, συμφωνούμε ή διαφωνούμε, δεχόμαστε τις αποφάσεις της. 

Τα δικαστικά όμως είναι το φόρτε για άλλους, άρα αρκούν αυτά. 

Μέρες γιορτινές, μέρες «ερυθρόλευκες» λοιπόν ζούμε καθώς εκτός από τη φιέστα της Κυριακής μόλις πριν λίγες μέρες ζήσαμε τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στο Φάιναλ Φορ στο μπάσκετ, τα κορίτσια του Πόλο να παίζουν τελικό Ευρωλίγκας, τα πρωταθλήματα και τα νταμπλ σε Μπάσκετ και Βόλει στις γυναίκες να «σφραγίζονται». Και έχουμε να ζήσουμε και άλλα μαζί με την φιέστα. Τον Αγκάμεζ και την παρέα του που έκαναν… παρέλαση στην Πυλαία και ήταν αυτοί που πέτυχαν να χαλάσουν την φιέστα σε αντίθεση με τους «ασπρόμαυρους» στο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ βεβαίως παραμένει ο πρωταθλητής μέχρι την Κυριακή, παραμένει μια πολύ καλή ομάδα και για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στη φυσική του θέση και στο βόλει θα πρέπει να είναι το ίδιο καλός και το ίδιο αποφασιστικός. Εκτός και αν δεν χρειαστεί καν να παίξει αν η συνήθεια που έγινε… λατρεία για τον ΠΑΟΚ επαναληφθεί και στο βόλει. 

Το «κερασάκι» στην τούρτα στις γιορτινές «ερυθρόλευκες» μέρες θα είναι το Πόλο αλλά εκεί είναι κάτι που το γνωρίζουμε πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μια και οι διαφορές είναι τεράστιες.

Υ.Γ. Είναι αλήθεια πως τέτοια εξυγιαντική ΕΠΟ πάει το ποδόσφαιρο μας μπροστά. Το σόου με τον τελικό του Κυπέλλου και όλα όσα δεν τηρούνται απλά και μόνο για να γίνει το ματς στον Βόλο αποδεικνύουν πολλά. Τώρα βεβαίως φταίει ο «κακός» Βασιλειάδης ενώ πέρσι ο Κοντονής τα έκανε όλα σωστά…

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments