Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Διώκεται με το άρθρο περί βίας – Μεγάλος ο κίνδυνος

Ολυμπιακός: Διώκεται με το άρθρο περί βίας – Μεγάλος ο κίνδυνος
Σχεδόν 30 καταθέσεις από την ομάδα του Πλατανιά έχει στα χέρια του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ασκήσει δίωξη στον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στο ματς με τον Πλατανιά την 1η Απριλίου στο Καραϊσκάκη. Εφόσον ασκήσει δίωξη στους “ερυθρόλευκους” αυτή θα γίνει με το άρθρο […]

Σχεδόν 30 καταθέσεις από την ομάδα του Πλατανιά έχει στα χέρια του ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ασκήσει δίωξη στον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στο ματς με τον Πλατανιά την 1η Απριλίου στο Καραϊσκάκη.

Εφόσον ασκήσει δίωξη στους “ερυθρόλευκους” αυτή θα γίνει με το άρθρο “29” του πειθαρχικού κώδικα για «βία», με τον Ολυμπιακό να κινδυνεύει πλέον με αφαίρεση βαθμών που θα αφαιρεθούν από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ στο συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται μέχρι και υποβιβασμός.

Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι επιβάλλονται ποινές σε «οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί βία ή προσπαθεί να επηρεάσει έναν αξιωματούχο αγώνα ή ομάδα για να προβεί σε ορισμένες ενέργειες ή να τον παρεμποδίσει εν γένει με οποιονδήποτε τρόπο από το να ενεργήσει ελεύθερα στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται, ανάλογα με τη βαρύτητα του παραπτώματος, οι ποινές:

α) διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β) διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) αφαίρεσης έξι βαθμών και δ) υποβιβασμός ομάδας.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, ο κίνδυνος για τον Ολυμπιακό με βάση τις διψήφιες καταθέσεις ποδοσφαιριστών που καταγγέλουν ξυλοδαρμό είναι σοβαρότατος και η ποινή που θα επιβληθεί από την Πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Super League – που αποτελείται από τακτικούς δικαστές – θα αποτελέσει οδηγό για όλες τις ΠΑΕ στο μέλλον για παρόμοιες συμπεριφορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments