Τεχνολογία

Essential Home: Ένα smart home speaker με έμφαση στην ασφάλεια

Essential Home: Ένα smart home speaker με έμφαση στην ασφάλεια
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ambient OS είναι ότι δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το cloud, αλλά αποθηκεύει δεδομένα τοπικά και επικοινωνεί απευθείας με άλλες συσκευές.

Η Essential παρουσίασε ένα smart home speaker, που έρχεται να ανταγωνιστεί Amazon Echo και Google Home, αλλά δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότατα.

Η συσκευή κάνει ότι ακριβώς και τα υπόλοιπα έξυπνα ηχεία. Μπορείς να της ζητήσεις να βάλει κάποια υπενθύμιση, να παίξει ένα τραγούδι, να κρατήσει μια σημείωση κλπ. Επίσης έχει τη δυνατότητα να σε ειδοποιεί όταν κάτι δεν λειτουργεί μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα μπορεί μια λάμπα να μην έχει ανάψει. Το Essential Home θα μπορεί να λειτουργεί καλά σε συνεργασία με τις υπόλοιπες smart συσκευές του σπιτιού.

Το λειτουργικό σύστημα του Essential Home, είναι το Ambient OS, που μοιάζει με μια παραλλαγμένη έκδοση του Android Wear (τουλάχιστον έτσι φαίνεται από τα renders). Η εταιρεία αναφέρει ότι το Ambient OS δεν έγινε στόχο την αλληλεπίδραση με μεμονωμένες συσκευές, αλλά για να παρέχει ένα σύνολο υπηρεσιών που επιτρέπουν την ανάπτυξη και εκτέλεση εφαρμογών που λειτουργούν στο πλαίσιο του σπιτιού σας. “Με το Ambient OS,” το σπίτι σας είναι ο υπολογιστής. Για παράδειγμα, μπορείτε να ορίσετε ένα χρονοδιακόπτη στη συσκευή και να ανάψουν τα φώτα στο σαλόνι όταν περάσει ο χρόνος”.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Ambient OS είναι ότι δεν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το cloud, αλλά αποθηκεύει δεδομένα τοπικά και επικοινωνεί απευθείας με άλλες συσκευές. Αυτό συμβαδίζει με το όραμα της Essential να καταστήσει τον έξυπνο οικιακό βοηθό όσο πιο διακριτικό και όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments