Πολιτισμός

Ένα ξεχωριστό “δείπνο”

Ένα ξεχωριστό “δείπνο”
Ένα ξεχωριστό δείπνο είχαν την τύχη ν’ απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο στις 26, 28 και 29 Μαΐου.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Mind the fact», το οποίο επικεντρώθηκε σε αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που τις έζησαν, μια ομάδα ατόμων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας ή σε συνθήκες αστεγίας υποδέχτηκαν όλους εμάς, μας κάλεσαν να πάρουμε τις θέσεις μας στο στρωμένο τραπέζι, μας προσέφεραν ένα πραγματικό και νοστιμότατο δείπνο και μας έκαναν κοινωνούς της δικής τους πραγματικότητας.

Οι οικοδεσπότες μας αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα καυτά και επίκαιρα, όπως η ανεργία, η φτώχια και οι ανθρώπινες σχέσεις, μας συστήθηκαν ένας – ένας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, συζήτησαν μαζί μας και μέσα σε μόλις μία ώρα κατάφεραν να μας χαρίσουν συγκίνηση, γέλιο και άφθονη τροφή για σκέψη… 

Η performance αποτελούσε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του ομότιτλου εργαστηρίου που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στον χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ.

Συντελεστές: 

Ιδέα- Δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη, Ελευθερία Ρουσάκη

Συμμετέχοντες: Ιουλία Συμεωνίδου, Μαρία Γάτου, Λάμπρος Μουστάκης, Γιάννης Φωκάς, Μαρία Μελεξενή, Κωνσταντίνος Καπερνάρος 

Υποστηρικτές: Περιοδικό δρόμου ΣΧΕΔΙΑ, FINGERSIX, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments