Πολιτική

Αποβολή Κασιδιάρη από κοινοβουλευτικές εργασίες και περικοπή μισθού εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

Αποβολή Κασιδιάρη από κοινοβουλευτικές εργασίες και περικοπή μισθού εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας
ην εξάντληση της αυστηρότητας των πειθαρχικών μέτρων ζήτησε με σχεδόν ομόφωνη απόφαση της επιτροπής.

Στέρηση του λόγου ή συμμετοχής σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των επιτροπών και περικοπή του 1/4 της βουλευτικής αποζημίωσης εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας για την τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη.

Αυτό για την απρόκλητη επίθεση κατά του Νίκου Δένδια την αίθουσα της Ολομέλειας εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η επιτροπή Δεοντολογίας του κοινοβουλίου. 

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, εκτός από τη Χρυσή Αυγή – και με τα μέλη της Επιτροπής να χαρακτηρίζουν «αντιδεοντολογική και αντικοινοβουλευτική» τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη, προσθέτοντας ότι η πράξη του ενέχει και ποινικές ευθύνες. 

Επίσης, η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την απαγόρευση της συμμετοχής των μελών της ΧΑ σε κοινοβουλευτικές αποστολές προς το εξωτερικό έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, καθώς αρκετοί βουλευτές αντιμετωπίζουν περιοριστικούς όρους Υπό αυτό το σκεπτικό μάλιστα εισηγήθηκαν στον Νίκο Βούτση αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τις περιπτώσεις βιαιοπραγίας. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρότι είχε κληθεί να παραστεί στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, δεν εμφανίστηκε και στη θέση του βρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χ.Α τόνισε ότι οι βουλευτές του δεν μετανιώνουν για το πρωτοφανές επεισόδιο. Προσπάθησε, μάλιστα, να συνδέσει το επίμαχο περιστατικό με την – κατά την άποψή του – «αρχηγική εμφάνιση» του κ. Δένδια λίγες μέρες μετά. 

Ο κ. Παππάς επιχείρησε να δικαιολογήσει τον Ηλία Κασιδιάρη, λέγοντας ότι «παγιδεύτηκε» από τον Νίκο Δένδια. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης πιάστηκε σαν το ποντίκι στη φάκα από το Νίκο Δένδια», φέρεται να ισχυρίστηκε, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζοντας το ευερέθιστο του χαρακτήρα του Χρυσαυγίτη βουλευτή «σκηνοθέτησε το επεισόδιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments