Οικονομία

Τεράστια τα χρέη του ΕΦΚΑ – Ξεπερνούν τα 22 δισ. ευρώ

Τεράστια τα χρέη του ΕΦΚΑ – Ξεπερνούν τα 22 δισ. ευρώ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Η τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανείσπρακτών Οφειλών αναφέρει πω το 80% των οφειλετών, δηλαδή 493.577 οφειλέτες χρωστούν έως 30.000 ευρώ ο καθένας.

Υπέρογκα είναι τα χρέη για τον ΕΦΚΑ καθώς σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, αγγίζουν τα 22,49 δισ. ευρώ, ενώ πολλοί φοβούνται πως θα υπάρξει αύξηση το 2018 και το 2019 λόγω των νέων αυξήσεων σε εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η τελευταία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ανείσπρακτών Οφειλών αναφέρει πω το 80% των οφειλετών, δηλαδή 493.577 οφειλέτες χρωστούν έως 30.000 ευρώ ο καθένας. Οπως σημειώνουν τα «ΝΕΑ» η έκθεση του ΚΕΑΟ υποστηρίζει πως τα χρέη αυξήθηκαν κατά 3,9 δισ. ευρώ στα χρόνια της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό εντατικοποιούνται οι κατασχέσεις και ήδη από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί 18.000 κατασχέσεις με πρώτους στον κατάλογο να βρίσκονται όσους έχουν χρέη άνω των 5.000 ευρώ. Ωστόσο, ήδη έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο στόχαστρο και οφειλέτες με χρέη κάτω από αυτό.

Στο ΚΕΑΟ βρίσκονται όλα τα στοιχεία αυτής της κατηγορίας των οφειλετών, οι οποίοι εφόσον έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό διαθέσιμο ποσό αποτελούν στόχο του συστήματος.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.