Βιβλίο

Αστυνομική λογοτεχνία από την Ιζαμπέλ Αλιέντε: Το παιχνίδι του Αντεροβγάλτη

Αστυνομική λογοτεχνία από την Ιζαμπέλ Αλιέντε: Το παιχνίδι του Αντεροβγάλτη
Η μεγάλη κυρία της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας υπογράφει ένα θρίλερ πρώτης γραμμής με πρωταγωνίστρια μια φοιτήτρια που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει μια σειρά παράξενων δολοφονιών.

Η Ιντιάνα μια όμορφη μποέμ γυναίκα που ασχολείται με το Ρέικι και τις ολιστικές θεραπείες. Χωρισμένη εδώ και χρόνια από τον πατέρα της κόρης της Αμάντα, αρνείται να δεσμευτεί με κάποιον από τους άντρες που την πολιορκούν. Και ενώ η μητέρα είναι φύσει αισιόδοξη και πάντα ψάχνει το καλό στους ανθρώπους, η Αμάντα γοητεύεται από τη σκοτεινή φύση του ανθρώπου.

Πανέξυπνη κι εσωστρεφής, η μελλοντική φοιτήτρια του ΜΙΤ είναι γεννημένη ντετέκτιβ –διαβάζει μετά μανίας αστυνομικά μυθιστορήματα και παίζει με τις ώρες το διαδικτυακό παιχνίδι μυστηρίου «Ripper» με φίλους από όλο τον κόσμο. Με αφορμή μια σειρά παράξενων δολοφονιών που σημειώνονται σε όλη την πόλη, η Αμάντα ξεκινά τη δική της έρευνα και ανακαλύπτει πριν από την αστυνομία ότι οι θάνατοι πιθανώς συνδέονται μεταξύ τους.

Η υπόθεση, όμως, γίνεται ακόμα πιο προσωπική όταν, ξαφνικά, η μητέρα της εξαφανίζεται. Μπορεί το γεγονός αυτό να συνδέεται με τον κατά συρροή δολοφόνο; Η ζωή της μητέρας της είναι σε κίνδυνο και η νεαρή ντετέκτιβ θα κληθεί να λύσει το πιο περίπλοκο μυστήριο που έχει αντιμετωπίσει ποτέ προτού να είναι αργά.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Η μητέρα μου είναι ακόμη ζωντανή, αλλά θα τη σκοτώσουν τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Παρασκευής», προειδοποίησε η Αμάντα Μαρτίν τον επιθεωρητή, κι εκείνος δεν αμφισβήτησε τα λεγόμενά της, γιατί η μικρή είχε αποδείξει έμπρακτα πως ήξερε περισσότερα από ό,τι ο ίδιος και όλοι του οι συνεργάτες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Η γυναίκα κρατιόταν αιχμάλωτη σε κάποιο σημείο των δεκαοκτώ χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων του κόλπου τους Σαν Φρανσλισκο· είχαν λίγες ώρες μπροστά τους αν ήθελαν να τη βρουν ζωντανή, και εκείνος δεν ήξερε από που να αρχίσει να ψάχνει».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε, ανιψιά του προέδρου της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε, που σκοτώθηκε στο πραξικόπημα του 1973, γεννήθηκε το 1942, παντρεύτηκε δυο φορές και απέκτησε δυο παιδιά. Δούλεψε ασταμάτητα από τα δεκαεπτά της χρόνια, πρώτα σαν δημοσιογράφος και έπειτα σαν συγγραφέας. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Το σπίτι των πνευμάτων» εντυπωσίασε αναγνωστικό κοινό και κριτικούς και πλέον θεωρείται ένα από τα κλασικά έργα της ισπανόφωνης λογοτεχνίας. Ακολούθησαν, με μεγάλη πάντα επιτυχία, κι άλλα μυθιστορήματά όπως: «Του έρωτα και της σκιάς», «Εύα Λούνα», «Το επουράνιο σχέδιο». «Κόρη της μοίρας» κ.ά. Μετά τον θάνατο της κόρης της το 1992, η Αλιέντε έγραψε το αυτοβιογραφικό «Πάουλα» που είναι αφιερωμένο σε εκείνη της και δημιούργησε ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην προστασία και χειραφέτηση των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Τα βιβλία της Αλιέντε έχουν μεταφραστεί σε 35 γλώσσες.

ΤΙΤΛΟΣ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Isabel Allende

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βασιλική Κνήτου

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 504

Τιμή: 17,70 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments