Οικονομία

Financial Times: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές μετά από τρία χρόνια

Financial Times: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές μετά από τρία χρόνια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
"Oι αγορές πίστωσης εξακολουθούν να αισθάνονται πολύ υγιείς" αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται τραπεζικές πηγές και κάνει λόγο για πολύ θετικό momentum.

Δημοσίευμα για την Ελλάδα και την έξοδο στις αγορές που ετοιμάζει φιλοξενούν οι Financial Times. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα της Αμερικής, η ελληνική κυβέρνηση θα βγει στις αγορές με πενταετές ομόλογο αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, ενώ κάνει λόγο για πολύ θετικό momentum.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει κυβερνητικά ομόλογα για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, κάτι που αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη της προθυμίας των επενδυτών να ξεχάσουν τα παλιά προβλήματα» γράφει η εφημερίδα. 

«Η νοτιοευρωπαϊκή χώρα αναμένεται να πουλήσει πενταετές ομόλογο αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, επισημαίνουν τραπεζίτες που γνωρίζουν τα σχέδια» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Υπάρχει «πολύ θετικό momemtum» και «οι αγορές πίστωσης εξακολουθούν να αισθάνονται πολύ υγιείς», ανέφερε ένας τραπεζίτης.

«Η αγορά είναι ανοικτή για την Ελλάδα», επεσήμανε ένας άλλος.

Την ίδια ώρα σε πτωτική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να υποχωρεί κάτω από το 5,3%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον την πρώτη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές από το 2014.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.