Αθλητισμός

Ο Τεό Λοράντος για την Εθνική Νέων Ανδρών: “Να αντιμετωπιστούν ως Παγκόσμιοι πρωταθλητές”

Ο Τεό Λοράντος για την Εθνική Νέων Ανδρών: “Να αντιμετωπιστούν ως Παγκόσμιοι πρωταθλητές”
Αυτό που μετέδωσε σίγουρα στους νεαρούς παίκτες του για να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ήταν η ικανότητα να αποφεύγουν τις συναισθηματικές αυξομειώσεις.

«Σκληρός» Κορσικανός από τη μητέρα του και «θεόκουρλος» Κεφαλονίτης από τον πατέρα του, ο Τεό Λοράντος, πρέπει να εμφύσησε και τα δύο γνωρίσματα των κατοίκων αυτών των νησιών στους παίκτες του στην εθνική Νέων Ανδρών. Κατακτιέται η κορυφή ποτέ χωρίς σκληρότητα και… λίγη ζούρλα; Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι την περασμένη Κυριακή (13/8), μέσα σε μόλις 2,5 μήνες από τότε που ανέλαβε Ομοσπονδιακός προπονητής; 

Αυτό που μετέδωσε σίγουρα στους νεαρούς παίκτες του για να στεφθούν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ήταν η ικανότητα να αποφεύγουν τις συναισθηματικές αυξομειώσεις: ούτε υπερβολικός ενθουσιασμός στην επιτυχία, ούτε απογοήτευση στην αποτυχία, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό φάνηκε στον ημιτελικό με την οικοδέσποινα Σερβία, φάνηκε και στον τελικό με την Κροατία που κρίθηκε στα πέναλτι: δύο υπερδυνάμεις της υδατοσφαίρισης. Και τι λόγια είπε άραγε ο Τεό Λοράντος στα παιδιά του μετά την επίτευξη του στόχου, μετά την υπόκρουση του εθνικού ύμνου; «Από σήμερα θα πρέπει να συμπεριφέρεστε ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στην αθλητική καριέρα σας!».

«θα πρέπει, όμως και να αντιμετωπιστούν ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές,» στέλνει μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες μέσα από τη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Τι θα ζητούσε από την Πολιτεία; «Ένα προπονητικό κέντρο υγρού στίβου ή αν δεν είναι εφικτό λόγω των οικονομικών συνθηκών, να λειτουργήσει επιτέλους το Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο Ζάππειο», λέει με ένταση για να μεταδώσει το πόσο επιτακτική ανάγκη είναι για τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τα αθλήματα της πισίνας ο Τεό Λοράντος.

Ο επίλογος της συνέντευξης, πάντως ανέδειξε τις ευαισθησίες του: Θέλησε να απονείμει τα εύσημα στους πυροσβέστες όλης της χώρας που δίνουν μάχη αυτές τις ημέρες σε όλα τα μέτωπα, ων αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος ο ίδιος, καθώς και να αφιερώσει το χρυσό μετάλλιο στη σύζυγό του, Όλγα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments