Οικονομία

Fitch: Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο Β-

Fitch: Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας στο Β-

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Mε τις προοπτικές να χαρακτηρίζονται ως θετικές.

Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας στο Β- από CCC, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, με τις προοπτικές να χαρακτηρίζονται ως θετικές.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης μειώνει τον κίνδυνο να υπονομευτεί η οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης και προσθέτει:

«Εκτιμάται ότι το Eurogroup θα παρέχει στην Ελλάδα το 2018 μια ουσιαστική ελάφρυνση χρέους».

«Περιορισμένος ο κίνδυνος να αναιρέσει οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα τα μέτρα υπό το πρόγραμμα του ESM», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.