Τεχνολογία

Ενιαίο μέτωπο κατά της Amazon από Google και Walmart

Ενιαίο μέτωπο κατά της Amazon από Google και Walmart

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
«Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα συνεργαστούμε με τη Google για να προσφέρουμε χιλιάδες προϊόντα τα οποία θα μπορούν να παραγγέλνονται μέσω του Google Assistant», ανέφερε ο Μαρκ Λόρι επικεφαλής του διαδικτυακού εμπορίου της Walmart σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο blog της εταιρείας.

Η αμερικανική εταιρεία λιανικού εμπορίου Walmart, η μεγαλύτερη παγκοσμίως, αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Google για την πώληση των προϊόντων της μέσω του Διαδικτύου, όπως ανακοινώθηκε χθες Τρίτη το βράδυ.

«Από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα συνεργαστούμε με τη Google για να προσφέρουμε χιλιάδες προϊόντα τα οποία θα μπορούν να παραγγέλνονται μέσω του Google Assistant», ανέφερε ο Μαρκ Λόρι επικεφαλής του διαδικτυακού εμπορίου της Walmart σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο blog της εταιρείας. Με αυτό τον τρόπο Google και Walmart σχηματίζουν ενιαίο μέτωπο εναντίον του γίγαντα του διαδικτυακού εμπορίου Amazon.

Η Walmart δέχεται πιέσεις εδώ και χρόνια από το ολοένα και αυξανόμενο διαδικτυακό εμπόριο, το οποίο πλέον απειλεί τα φυσικά καταστήματα και ιδίως μετά την εξαγορά τον Ιούνιο της αλυσίδας βιολογικών προϊόντων Whole Foods από την Amazon.

Από την πλευρά της η Google προσπαθεί να ενισχύσει τη θέση της στο διαδικτυακό εμπόριο, ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανταγωνιστεί την Amazon.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.