Διεθνή

Κίνα: Η μεταποιητική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται

Κίνα: Η μεταποιητική δραστηριότητα συνεχίζει να αυξάνεται
Τον Αύγουστο, για 13ο συνεχόμενο μήνα, αυξήθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας.

Η μεταποιητική δραστηριότητα της Κίνας αυξήθηκε τον Αύγουστο για 13ο συνεχόμενο μήνα. Ο δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) για τον μεταποιητικό τομέα της χώρας διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Ιούλιο και ήταν σημαντικά υψηλότερος από την πρόβλεψη της αγοράς (51,3 μονάδες), σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία (NBS).

Σημειώνεται ότι κάθε τιμή πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει αύξηση της δραστηριότητας. «Η τιμή αυτή, που είναι η δεύτερη υψηλότερη από την αρχή του έτους, έδειξε μία σταθερά ανοδική τάση του κινεζικού μεταποιητικού τομέα», δήλωσε ο υψηλόβαθμος στατιστικολόγος της NBS Τσάο Κίνγκε.

Ο Τσάο απέδωσε την αύξηση στη βελτίωση της εγχώριας ζήτησης και την εκτίναξη της δραστηριότητας στους κλάδους των καταναλωτικών αγαθών και της υψηλής τεχνολογίας. Οι υποδείκτες για την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες διαμορφώθηκαν στις 54,1 και 53,1 μονάδες, αντίστοιχα, από 53,5 και 52,8 μονάδες τον περασμένο μήνα, υποδηλώνοντας μία βελτίωση στη σχέση προσφοράς και ζήτησης, σημείωσε ο Τσάο.

Ο υποδείκτης για τις εισαγωγές αυξήθηκε στις 51,4 μονάδες από 51,1 μονάδες τον Ιούλιο και είναι η υψηλότερη τιμή έως τώρα φέτος. Για τον κλάδο εξοπλισμού, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments