Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Πετρόπουλος: Αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων
Πετρόπουλος: Αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων | Pagenews.gr
Pagenews Team

Στις αλλαγές που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος.

Όπως τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, «αποτρέψαμε την οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων. Αυτοί που καταβάλουν μεγαλύτερες εισφορές, παίρνουν και μεγαλύτερη σύνταξη, αυτό είναι το παράδειγμά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά και ανέφερε, πως έχει την θετική γνώμη των δανειστών για τις ρυθμίσεις.

Για τους αγρότες και τη σύγκριση κόστους εξαγοράς χρόνου ασφάλισης, η μείωση είναι 15%. «Να εξαγοραστεί χρόνος ώστε να έχουν αυξημένη βάση υπολογισμού της σύνταξής τους, με ευνοϊκούς όρους» πρότεινε ο κ. Πετρόπουλος.

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως δήλωσε, το τέλος επιτηδεύματος παραμένει, ενώ αποσαφήνισε πως για τους μηχανικούς αποσυνδέεται το επάγγελμα από την ιδιότητα.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς, όσον αφορά τις εκκρεμότητες στους χρόνους έκδοσης των συντάξεων. Εξάλλου, είπε πως το point system το οποίο εφαρμόζεται προστατεύει από την «μαύρη» εργασία και την ανεργία, καθώς «αυτό κάνει δυνατή την εφαρμογή των ποινών, σε σχέση με το παρελθόν».

Σχετικά με τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων από το 2012, έκανε λόγο για στόχο αποπληρωμής μέχρι τον Οκτώβριο. «Εκκρεμεί από παλιά η πληρωμή στους παρόχους υγείας, από το παλιό ΙΚΑ, και μέσα από το σύστημα που εφαρμόζουμε επιταχύνουμε την διαδικασία πληρωμής» ανέφερε.

Ετικέτες: 


2017