Πολιτική

Κεφαλογιάννη για Κονιόρδου: Ομολογία για την αποτυχία ένταξης του Μνημείου της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ

Κεφαλογιάννη για Κονιόρδου: Ομολογία για την αποτυχία ένταξης του Μνημείου της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ
"Αμέσως ζητήσαμε εξηγήσεις για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο το Μνημείο, καθώς οι φθορές που θα προκληθούν σε αυτό, αν δεν θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα είναι σοβαρές" τόνισε στην ανακοίνωσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας.

Την αποτυχία της αρμόδιας υπουργού Πολιτισμού, κας Λυδίας Κονιόρδου να εντάξει το Μνημείο της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ τόνισε με ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη με αφορμή την σχετική απάντηση της υπουργού Πολιτισμού στη Βουλή.

Η δήλωση της κας Κεφαλογιάννη:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει την αποτυχία του υπουργείου Πολιτισμού να υποβάλει ώριμο φάκελο, σχετικά με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.

Αμέσως ζητήσαμε εξηγήσεις για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο το Μνημείο, καθώς οι φθορές που θα προκληθούν σε αυτό, αν δεν θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα είναι σοβαρές.

Σήμερα, η υπουργός Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, στη Βουλή, ομολόγησε την αποτυχία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, με τη φράση “…προφανώς υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες και έγκαιρης επαφής και γι΄ αυτό δημιουργήθηκε αυτή η απόρριψη”. Επιβεβαιώνει, έτσι, για άλλη μία φορά, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας.

Λόγια, αποτυχίες, αναποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο αρνητικός απολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play