Αθλητισμός

Μεσοεπιθετική γραμμή με σούπερ λύσεις στα χέρια του Χιμένεθ

Μεσοεπιθετική γραμμή με σούπερ λύσεις στα χέρια του Χιμένεθ
Οι επιλογές του προπονητή για όποιο σύστημα επιλέγει.

Με την παρουσίαση και του Παναγιώτη Κονέ η ΑΕΚ έκλεισε τις μεταγραφές της. Έκλεισε το φετινό ρόστερ της, τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη. Έφυγαν και ήρθαν αρκετοί παίκτες. Το βασικό όμως για την Ενωση είναι ότι κράτησε έναν βασικό κορμό και παράλληλα ήρθαν παίκτες που μπορούν να της δώσουν το κάτι παραπάνω. Πλέον, επί της ουσίας όλα είναι στα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ… Να «δέσει» το σύνολο και να προχωρήσει στη δημιουργία μιας ομάδας ικανή να πάρει το νταμπλ στην Ελλάδα και να πάει όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη.

Ως τώρα έχουμε δει τον προπονητή να επιλέγει αρκετά συστήματα. Ανάλογα με το ύφος των αγώνων επιλέγει και διαφορετικές τακτικές. Μετά και τις προσθήκες των Αραούχο και Κονέ ο Χιμένεθ έχει μια μεσοεπιθετική γραμμή… δυναμίτη. Έχει παίκτες που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει σε θέσεις χωρίς να προχωράει σε…. αλχημείες (όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος στα εξτρέμ).

Πάμε λίγο να δούμε τι μπορεί να κάνει στην πορεία της σεζόν ο Μανόλο Χιμένεθ, με όσα υλικά έχει πλέον στα χέρια του.

Καταρχάς, στα Γιάννενα και με τον Μάνταλο άρρωστο στον πάγκο φάνηκε να υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τη λειτουργία του 3-5-2 και τον Αϊντάρεβιτς επί της ουσίας στη θέση του αρχηγού. Τώρα με την παρουσία του Κονέ στο ρόστερ ο Χιμένεθ έχει στα χέρια του ένα «εργαλείο» που μπορεί να παίξει κάλλιστα στο 3-5-2 ως 10άρι πίσω από τους φορ ή ως εσωτερικός χαφ, είτε δεξιά είτε αριστερά. Με τον Κονέ μπορεί να λειτουργήσει άψογα και το 4-3-3, αφου αυτή είναι η θέση του: ένα επιθετικό και δημιουργικό 8άρι. Από εκεί και πέρα έχει τον Γαλανόπουλο ένα κυρίως «αμυντικό» 8άρι. Δυο παίκτες δηλαδή με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ικανά να βοηθήσουν ανάλογα τις συνθήκες του αγώνα.

Στη θέση του «κόφτη» ο Σιμόες είναι βασικός. Ως εναλλακτική υπάρχει ο Γιόχανσον, ενώ μπορεί να παίξει εκεί και ο Γαλανόπουλος. Ως εσωτερικοί χαφ πλέον υπάρχουν οι Κονέ, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλος και Γιόχανσον. Υπό προϋποθέσεις ακόμα και ο Μπακασέτας μπορεί να παίξει εκεί.

Στη θέση του 10αριού πλέον εκτός του Μάνταλου υπάρχει επίσης ο Κονέ, ο Μπακασέτας και φυσικά ο Κλωναρίδης.

Ωστόσο εδώ ο Χιμένεθ έχει κι άλλες σημαντικές επιλογές: Αν παίξει με 4-2-3-1 ή 4-1-4-1 τότε ως 10άρι μπορεί να αγωνιστεί ο Αραούχο ή ο Λιβάγια και αντίστοιχα ένας εκ των δυο να παίξει κορυφή στην επίθεση. Στο 3-5-2 χωρούν και οι δυο μπροστά και από πίσω τους ένα 10άρι (Μάνταλος) σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα.

Θα έχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε πως θα χωρέσει τους Αραούχο – Λιβάγια ο Χιμένεθ. Δυο παίκτες με τρομερή ποιότητα που είναι ικανοί να διαλύσουν κάθε άμυνα. Πάντως αμφότεροι χωρούν άνετα στην 11άδα και από τον πάγκο μπορεί να έρθει «φουριόζος» ο Γιακουμάκης.

Η ΑΕΚ από εκεί και πέρα έχει τη δυνατότητα να παίξει και με εξτρέμ σε σύστημα 4-2-3-1 ή 4-4-1-1 ή 4-1-4-1. Ο Λάζαρος, ο Πατίτο, ο Κλωναρίδης και ο Τρίστασον είναι μια τετράδα που διεκδικούν δυο θέσεις στα «φτερά». Η ΑΕΚ πλέον και με βάση το ρόστερ που δημιουργήθηκε έχει την πολυτέλεια να κάνει αυτό που σκέφτεται ο προπονητής: Ανάλογα τον αγώνα, δηλαδή, και τις απαιτήσεις του, να διαμορφώνει και τη διάταξη, χρησιμοποιώντας παίκτες στις πραγματικές τους θέσεις  και εκεί που μπορούν να αποδώσουν καλύτερα. Μπορούν εννοείται να γίνουν και… αλχημείες, αλλά καλύτερα να μείνουμε στη λογική… Θα μείνουν αρκετοί στον πάγκο, όμως υπάρχουν πάρα πολλά ματς μέσα στη σεζόν που θα χρειαστούν όλοι.

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments