Διεθνή

Ρωσία: “Καταφανώς εχθρική ενέργεια” το κλείσιμο ρωσικών διπλωματικών κτιρίων στις ΗΠΑ

Ρωσία: “Καταφανώς εχθρική ενέργεια” το κλείσιμο ρωσικών διπλωματικών κτιρίων στις ΗΠΑ
Η Μόσχα κατήγγειλε την αμερικανική απόφαση να κλείσουν τρεις ρωσικές διπλωματικές εγκαταστάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μια "καταφανώς εχθρική ενέργεια" που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ζήτησε από την Ουάσινγκτον να αναιρέσει την απόφασή της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και δύο κτιρίων που στεγάζουν εμπορικές αποστολές στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

Ρώσοι διπλωμάτες εργάζονταν για την εκκένωση των κτιρίων στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, περιλαμβανομένου και του εξαώροφου προξενείου.

"Χειριζόμαστε τις εξελίξεις αυτές ως μια καταφανώς εχθρική ενέργεια, μια σοβαρή παραβίαση από την Ουάσινγκτον του διεθνούς δικαίου", αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για τη διαταγή των ΗΠΑ, η οποία εκδόθηκε στα τέλη Αυγούστου σε αντίποινα για την απόφαση της Μόσχας να περικόψει τη διπλωματική παρουσία των ΗΠΑ στη Ρωσία.

"Καλούμε τις αρχές των ΗΠΑ να επανέλθουν στη λογική και να επιστρέψουν αμέσως τις ρωσικές διπλωματικές εγκαταστάσεις", προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του. 

"Διαφορετικά, οι ΗΠΑ θα φέρουν όλη την ευθύνη για την αυξανόμενη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας".

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως οι αρχές των ΗΠΑ είπαν στη Μόσχα πως αναμένουν από τη Ρωσία να πουλήσει τα κτίρια, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments