Αθλητισμός

Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0: Πάλεψε, αλλά το… καθάρισε ο Ιγκουαϊν

Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0: Πάλεψε, αλλά το… καθάρισε ο Ιγκουαϊν
Γιουβέντους - Ολυμπιακός 2-0. Καλή εικόνα από τους ερυθρόλευκους, που ήταν στο 0-0 μέχρι το 68'. Καθοριστική η είσοδος του Ιγκουαϊν, ο οποίος άνοιξε το σκορ και δημιούργησε το δεύτερο γκολ.

Γιουβέντους – Ολυμπιακός 2-0 για τη δεύτερη αγωνιστική του UEFA Champions League. Καλή εικόνα από τους ερυθρόλευκους, που ήταν στο 0-0 μέχρι το 68′. Καθοριστική η είσοδος του Ιγκουαϊν, ο οποίος άνοιξε το σκορ και δημιούργησε το δεύτερο γκολ.

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ξέροντας τη σημασία του πρώτου εικοσαλέπτου, δεν πήραν καθόλου ρίσκα, μένοντας κοντά στην περιοχή του Προτό, κλείνοντας κάθε πιθανό και απίθανο διάδρομο προς την περιοχή του Βέλγου. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή του ματς δημιουργήθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 14’ σε μια αντεπίθεση, με τον Σεμπά να μην καταφέρνει να κάνει καλό τελείωμα. 

Το ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και στο επόμενο εικοσάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να παίρνει «άριστα» στην ανασταλτική του λειτουργία και στο 33’ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά το σουτ του Φιγκέιρας από την απομάκρυνση των αμυντικών της Γιούβεντους, ήταν άστοχο με την μπάλα να περνά άουτ. 

Η Γιουβέντους ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου και απείλησε πολλές φορές αλλά έπεσε πάνω σε έναν καταπληκτικό Προτό. Στο 35’ ο Στουράρο πήρε την κεφαλιά εντελώς ανενόχλητος, αναγκάζοντας τον Βέλγο σε επέμβαση, κρατώντας το «μηδέν», ενώ ο έμπειρος γκολκίπερ ήταν ανάλογα καθοριστικός στο 40’ στην κεφαλιά του Μάντζουκιτς από τη σέντρα του Άλεξ Σάντρο. Η Γιουβέντους ήθελε οπωσδήποτε το γκολ πριν από το ημίχρονο, ωστόσο ο Προτό είχε και πάλι αντίθετη άποψη, αφού στο 45’ είπε «όχι» στο πλασέ του Ντιμπάλα.

Ο Ολυμπιακός κράτησε μακριά από την εστία του Προτό τη Γιουβέντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχιζαν το μυαλωμένο και συγκεντρωμένο παιχνίδι τους, κλείνοντας τους διαδρόμους και προσπάθησαν να κάνουν τη… ζημιά στην κόντρα με τον Οτζίτζα μάλιστα να χάνει καλή ευκαιρία.

Ωστόσο η είσοδος του Ιγκουαϊν στο γήπεδο έκρινε το παιχνίδι. Ο Αργεντινός, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του αντί του Γκουαρδάδο, εκμεταλλεύτηκε μια σέντρα του Άλεξ Σάντρο από αριστερά και με διπλή προσπάθεια άνοιξε το σκορ στο 68′.

Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 80′, ο Ιγκουαϊν βρήκε με υπέροχη πάσα τον Ντιμπάλα, αυτός πλάσαρε τον Προτό, ο Ένγκελς προσπάθησε να διώξει αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μάντζουκιτς και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-0. Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν μια καλή ευκαιρία στο φινάλε του αγώνα με τον Μπεν, αλλά έδειξαν πως το… restart που θα επιχειρήσουν με τον Τάκη Λεμονή θα τους αλλάξει την αγωνιστική εικόνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments