Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: Η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Wuhan Open και οι πρώτες της δηλώσεις (vid)

Μαρία Σάκκαρη: Η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Wuhan Open και οι πρώτες της δηλώσεις (vid)
Η Μαρία Σάκκαρη τράβηξε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων στο Γουχάν της Κίνας, μετά την πρώτη πρόκρισή της σε ημιτελικό του Wuhan Open.

Η Μαρία Σάκκαρη σημείωσε τεράστια επιτυχία χθες, με την πρώτη της πρόκριση σε ημιτελικά μεγάλου τουρνουά και συγκεκριμένα στο Wuhan Open στην Κίνα. Το αποτέλεσμα τράβηξε το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, όπως ήταν αναμενόμενο.

Ολοι, βασικά, ήθελαν να μάθουν για τη νέα συνεργασία της με τον Τόμας Γιόχανσον, πρώην Νο.7 στον κόσμο, τον οποίο η Μαρία θεωρεί κλειδί για την πορεία της στο Wuhan Open.

Σε ό,τι αφορά τη φυσική της κατάσταση, η 22χρονη τενίστρια, παρότι έχει παίξει ήδη έξι ματς στη διοργάνωση, δήλωσε αποφασισμένη να αφήσει στην άκρη την κούραση και να πάει όσο μακριά γίνεται!

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε η Μαρία στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με την Αλιζέ Κορνέ, αφού θυμίσουμε ότι αύριο στις 14.30 θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό κόντρα στην Καρολίν Γκαρσιά. 

– Επτά νίκες στο Γουχάν. Πώς αισθάνεσαι και πόσο physical ήταν το ματς;

«Είναι επτά οι νίκες;» (γέλια)

– Τρεις συν τέσσερις (σ.σ. οι νίκες είναι δύο στα προκριματικά συν τέσσερις στο κυρίως ταμπλό!).

«Είναι μια δύσκολη εβδομάδα για εμένα. Σίγουρα μια καλή εβδομάδα. Έχω τρέξει πολύ στο court. Αλλά δεν είναι ώρα να νιώσω κουρασμένη. Έχω το αυριανό ματς και γιατί όχι και άλλα ακόμα;».

– Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί σήμερα;

«Δεν σταμάτησα να παλεύω. Έτρεξα, πήρα τις ευκαιρίες μου, αλλά κυρίως πάλεψα».

– Έχεις ήδη παίξει πάνω από 11 ώρες. Έχεις ακόμα την ενέργεια για να νικήσεις την Καρολίν αύριο;

«Όπως είπα, δεν είναι ώρα για να είμαι κουρασμένη. Προφανώς θα είναι πολύ πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ανυπομονώ».

– Δεν έχεις παίξει ποτέ με την Καρολίν, αλλά τι ξέρεις για το παιχνίδι της;

«Δεν είχαμε χρόνο να δούμε το παιχνίδι της. Φυσικά την έχω δει να παίζει κάποιες φορές. Ξέρω ότι είναι πολύ επιθετική παίκτρια. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Παίζει πολύ καλά, έχει μια εξαιρετική σεζόν. Δεν μπορώ να σας πω πολλά. Θα δούμε αύριο».

– Είναι ο πρώτος WTA ημιτελικός για εσένα. Μεγάλο τουρνουά για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Τι έχει κάνει τη διαφορά; Σίγουρα στα σλαμς είχες καλά αποτελέσματα, αλλά σε αυτό το επίπεδο ήταν δύσκολο για σένα. Τι άλλαξε αυτή την εβδομάδα;

«Νομίζω ότι από τότε που άρχισα να δουλεύω με τον Τόμας, κέρδισα αυτοπεποίθηση. Δουλέψαμε με διαφορετικό τρόπο. Με έχει βοηθήσει πολύ. Μου δίνει δύναμη όταν τον έχω δίπλα μου. ΄Έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα μέχρι τώρα. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα κλειδιά σε αυτά τα ματς».

– Είναι η πρώτη φορά που πολλοί άνθρωποι τον είδαν να δίνει on court οδηγίες και φάνηκε πολύ ευθύς.

«Ναι».

– Πώς θα περιέγραφες την προσωπικότητά του στη δουλειά μαζί σου;

«Νομίζω ότι πάει καλά μέχρι τώρα, επειδή είναι ευθύς. Μου λέει αυτό που θέλω να ακούσω. Μου λέει την αλήθεια, πράγματα που είναι κλειδιά για το ματς. Με έχει βοηθήσει πολύ και με βοηθάει πολύ κάθε μέρα. Γι’ αυτό νομίζω ότι είμαι εδώ»,

– Πώς νιώθεις που πέρασες στον πρώτο σου ημιτελικό;

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, γιατί ήταν μια μεγάλη εβδομάδα για εμένα. Είναι, όμως, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Θέλω να ζήσω και άλλες τέτοιες στιγμές».

– Πώς ξεκίνησες να δουλεύεις με τον Γιόχανσον;

«Έψαχνα προπονητή για κάποιους μήνες. Συζητήσαμε, εγώ και ο μάνατζέρ μου, για τον Τόμας. Μιλήσαμε μαζί του και ξεκινήσαμε δοκιμαστική συνεργασία για τρεις εβδομάδες. Μετά το US Open, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε» .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments