Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Εντείνονται οι ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της

Βόρεια Κορέα: Εντείνονται οι ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της
Εντείνονται στη Νότια Κορέα οι ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις που θα πραγματοποιήσει η Βόρεια Κορέα, καθώς, όπως μεταδίδει το Κορεατικό Σύστημα Τηλεοπτικών Μεταδόσεων (KBS) της Σεούλ, παρατηρήθηκε μετακίνηση πυραύλων από βιομηχανική εγκατάσταση στην Πιονγκγιάνγκ.

Η Νότια Κορέα ανησυχεί για τις επόμενες κινήσεις που σκοπεύει να κάνει η Βόρεια Κορέα.

Αναλυτικότερα, το πρακτορείο Reuters, αναμεταδίδοντας τις πληροφορίες του KBS, σημειώνει πως νοτιοκορεατικές και αμερικανικές πηγές ανίχνευσαν πως οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν από τον Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Πυρηνικού Εξοπλισμού της Βόρειας Κορέας στο βόρειο τμήμα της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα πάντα με το KBS, πρόκειται είτε για μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους τύπου Hwasong-12 ή για διηπειρωτικούς τύπου Hwasong-14. Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, από την πλευρά του, δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το περιεχόμενο των πληροφοριών για τη μετακίνηση των πυραύλων.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να εντείνει τους φόβους τόσο στη Σεούλ όσο και παγκοσμίως για νέες προκλητικές ενέργειες, ή ακόμα και για νέες πυραυλικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα, με πιθανότερες ημερομηνίες τη 10η Οκτωβρίου (επέτειος ίδρυσης του κομμουνιστικού κόμματος της Β. Κορέας) ή τη 18η Οκτωβρίου, όταν δηλαδή θα γίνει στην Κίνα το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments