Διεθνή

ΗΠΑ: Οι πιο αιματηρές επιθέσεις στη σύγχρονη ιστορία μετά το Λας Βέγκας (pics&vid)

ΗΠΑ: Οι πιο αιματηρές επιθέσεις στη σύγχρονη ιστορία μετά το Λας Βέγκας (pics&vid)
Τουλάχιστον 58 είναι οι νεκροί από την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας. Το pagenews.gr θυμίζει τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Οι αρχές έχουν αναγνωρίσει τον δράστη της πολύνεκρης επίθεσης στο Λας Βέγκας, ο ISIS έχει αναλάβει την ευθύνη, οι νεκροί υπολογίζονται τουλάχιστον σε 58 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 200.

Αυτά είναι τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε για το μακελειό στο Λας Βέγκας αλλά οι ΗΠΑ έχουν γίνει στόχος και άλλων ανάλογων επιθέσεων στο παρελθόν.

Σύμφωνα με το Associated Press, η αμέσως λιγότερη πολύνεκρη επίθεση με πυροβολισμούς είχε γίνει στο Ολράντο της Φλόριντα σε ένα νυχτερινό κέντρο, όπου ο τραγικός απολογισμός των νεκρών ανήλθε στους 49.

Πριν από αυτό το περιστατικό, την …πρωτιά είχε η επίθεση του 2007 στο Βιρτζίνια Τεκ, όπου ένας φοιτητής σκότωσε 32 άτομα πριν αυτοκρονήσει ο ίδιος.

Την τελευταία πενταετία ωστόσο, από το 2012 έως και την τελευταία επίθεση στη συναυλία στο Λας Βέγκας , οι ΗΠΑ μετρούν πληθώρα ανάλογων μακελειών:

– 12 Ιουνίου 2016: Ο Omar Mateen ανοίγει πυρ σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο και σκοτώνει 49 άτομα. Ο ίδιος θα πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

– 25 Φεβρουαρίου 2016: Ο Cedric Ford 38 ετών, σκοτώνει 3 ανθρώπους και τραυματίζει ακόμα 14 στο εργοστάσιο, όπου εργαζόταν στο κεντρικό Κάνσας, στην κομητεία του Χέστον. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας πυροβολεί και σκοτώνει τον δράστη, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στον τόπο του εγκλήματος μαζί με 200 -300 συναλέφους του.

– 20 Φεβρουαρίου 2016: Ο 45χρονος Jason Dalton κατηγορείται ότι σκότωσε 6 άτομα και τραυμάτισε άλλα 2 σε μία σειρά από επιθέσεις που διήρκησαν κάποιες ώρες στο Καλαμαζού του Μίσιγκαν. Οι αρχές είπαν ότι ο δράστης σταμάτησε κατά τη διάρκεια των επιθέσεων για να …δουλέψει ως οδηγός της Uber. Ο δράστης συλλαμβάνεται και εναντίον του απαγγέλονται κατηγορίες για δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας.

– 2 Δεκεμβρίου 2015: Ο 28χρονος Syed Rizwan Farook και ο 27χρονος Tashfeen Malik ανοίγουν πυρ σε δημόσιο κτίριο στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια. Σκοτώνουν 14 άτομα κιαι τραυματίζουν περισσότερα από 20. Καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς αλλά σύντομα πέφτοιυν νεκροί έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών.

– 1 Οκτωβρίου 2015: Μία ένοπλη επίθεση στο δημοτικό πανεπιστήμιο Umpqua στο Ρόουζμπεργκ του ‘Ορεγκον, άφησε πίσω της 10 νεκρούς και 7 τραυματίες. Ο 26χρονος δράστης Christopher Harper-Mercer αυτοκτόνησε, πριν τον σκοτώσουν αστυνομικοί.

– 17 Ιουνίου 2015: Ο 21χρονος Dylann Roof πυροβόλησε και σκότωσε 9 Αφροαμερικανούς μέλη εκκλησίας κατά τη διάρκεια ανάγνωσης της Βίβλου μέσα στην Αφρικανική Επισκοπική εκκλησία στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κίνητρα της επίθεσης ήταν ρατσιστικά και ο δράστης καταδικάστηκε σε θάνατο.

– 23 Μαΐου 2014: Ενας φοιτητής τοπικού πανεπιστημίου, ο Elliot Rodger, 22 ετών σκότωσε 6 άτομα και τραυμάτισε 13 ακόμα όταν άνοιξε πυρ κοντά στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα. Οι αρχές πιθανολογούν ότι ο ίδιος αυτοκτόνησε μετά από ανταλλαγή πυρών.

– 16 Σεπτεμβρίου 2013: Ο Aaron Alexis, ένας πνευματικά διαταραγμένος εργολάβος, σκότωσε 12 άτομα στην Ναυτική Λέσχη της Ουάσινγκτον, πριν τον πυροβολήσει η αστυνομία.

-16 Ιουλίου 2013: Ο 42χρονος Pedro Vargas, άνοιξε πυρ κατά πάντων σε ένα οικοδομικό κτίριο στην πόλη Χίαλεα της Φλόριντα σκοτώνοντας 6 άτομα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

– 14 Δεκεμβρίου 2012: Στο Νιούτον του Κονέκτικατ ένας οπλισμένος 20χρονος εισέρχεται στο δημοτικό σχολείο του Sandy Hook και με ένα ημιαυτόματο στα χέρια σκοτώνει 26 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά της Α΄δημοτικού και δασκάλους. Μετά το μακελειό αυτοκτονεί.

– 27 Σεπτεμρβίου 2012: Η πιο αιματηρή επίθεση στη Μινεσότα συνέβη όταν ο Andrew Engeldinger αποφάσισε να σκοτώσει όποιον έβρισκε μπροστά του μετά την απόλυσή του. Εξι άτομα ήταν ο τραγικός απολογισμός μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία εργαζόταν. Ο δράστης τραυμάτισε ακόμα 2 συναδέλφους του πριν αυτοκτονήσει.

– 5 Αυγούστου 2012: Στο Όακ Κρικ του Γουινσκόνσιν ο 40χρονος Wade Michael Page σκοτώνει 6 πιστούς στην εκκλησία Sikh και στη συνέχεια αυτοκτονεί.

– 20 Ιουλίου 2012: Ο 27χρονος James Holmes πυροβολεί θανάσιμα 12 άτομα και τραυματίζει περίπου 70 σε κινηματογραφική αίθουσα στην πόλη Αουρόρα του Κολοράντο. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

– 2 Απριλίου 2012: Επτά άνθρωποι πέφτουν νεκροί και τρεις τραυματίζονται όταν ο 43χρονος πρώην φοιτητής του πανεπιστημίου Oikos στο Όκλαντ της Καλιφόρνια ανοίγει πυρ κατά πάντων. Ο One Goh κατηγορήθηκε για 7 δολοφονίες και 3 απόπειρες δολοφονίας αλλά οι ψυχίατροι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπέφερε από μακροχρόνια παρανοϊκή σχιζοφρένεια και δεν δικάστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments