Αθλητισμός

Βασίλης Τσιάρτας: Ο El Mago του ποδοσφαίρου που έγινε persona non grata λόγω… Facebook

Βασίλης Τσιάρτας: Ο El Mago του ποδοσφαίρου που έγινε persona non grata λόγω… Facebook
Ο Βασίλης Τσιάρτας πήρε θέση μέσω Facebook για ένα θέμα που "καίει" την επικαιρότητα. Για το νομοσχέδιο της αλλαγής φύλου. Και τα έμπλεξε τόσο πολύ που τώρα δεν μαζεύονται με τίποτα. Το pagenews.gr θυμίζει τις φορές που ο "El Mago" δεν κατάφερε να κρατήσει τη γλώσσα του. Ή μάλλον το... πληκτρολόγιό του.

Και να που ο Βασίλης Τσιάρτας επέστρεψε στην ελληνική επικαιρότητα, έγινε πρώτο θέμα σε αθλητικές, πολιτικές, κοινωνικές ιστοσελίδες όχι για το μαγκικό αριστερό του πόδι, όπως γινόταν παλαιότερα, ούτε για κάποια συμφωνία να αναλάβει κάποιον σύλλογο (έχει πλέον το δίπλωμα προπονητή), αλλά για τις δηλώσεις του σχετικά με την αλλαγή φύλλου.

«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν» έγραψε χθες στο προφίλ του στο facebook και συμπλήρωσε: «Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα». Όπως γράφει και ο αιρετικός: Βασίλης Τσιάρτας: ο καλύτερος στα φάουλ παντός είδους…

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί αφού οι αντιδράσεις που έφερε η ανάρτησή του είχαν και απάντηση από την πλευρά του βετεράνου ποδοσφαιριστή. Ποια ήταν αυτή;

«Σχετικά με κάποιους που μου στέλνουν μηνύματα στο inbox μου χωρίς να είναι φίλοι μου κ μου λένε τι πρόβλημα εχω με τους gay κ τα ομόφυλα ζευγάρια εχω να τους πω το εξής: Ο καθένας μπορεί να εχει τις προτιμήσεις του είτε άντρας είτε γυναίκα κ το σέβομαι απόλυτα. Για μένα ομως ζευγάρι είναι μόνο ένας άντρας κ μια γυναίκα , οι υπόλοιποι είναι ΑΠΛΑ ΜΑΖΙ. Όσους γάμους όσες παρελάσεις κ οτιδήποτε αλλο κάνουν δε πρόκειται να το δεχθώ ως φυσιολογικό. Με ξεπερνάει βέβαια το οτι θέλουν να εχουν κ παιδιά οπως επισης κ το να βγαίνουν δημόσια να το επιδυκνείουν. Στο σπίτι του ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει. Κ αυτα τα οτι όποιος δε συμφωνεί ειναι ρατσιστής κ διάφορες τέτοιες αηδίες να πάνε να τα πούνε αλλού. Υπάρχει πέρα απ´την αισθητική του καθε ανθρώπου κ η αξιοπρέπεια. Ο θεός έπλασε τον Αδάμ κ την Εύα. Τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν για κατανάλωση», ήταν τα λόγια του.

Και έκλεισε το… facebookικό του κρεσέντο με το εξής:

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Τσιάρτας, μέσω κάποιας δήλωσης/ανάρτησης προκαλεί το κοινό να ασχοληθεί μαζί του. Δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Άλλωστε, ποτέ στην καριέρα του δεν κρατήθηκε. Ούτε όταν τα… χνώτα του δεν ταίριαζαν με τον Ντέμη Νικολαϊδη, λίγες μέρες πριν το EURO 2004, ούτε καν όταν ρωτήθηκε για τον Ότο Ρεχάγκελ, στο όνομα του οποίου πίνουν νερό 10 εκατομμύρια Έλληνες. Oh wait… 9.999.999 Έλληνες. Διότι ο Βασίλης Τσιάρτας δεν πετάει και τη σκούφια του ακούγοντας το όνομα του Γερμανού.

"Το θέμα αυτό δεν θέλω καθόλου να το σχολιάσω. Πραγματικά, ούτε λέξη", είχε απαντήσει σε ερώτηση για την άποψη που έχει για τον Ότο Ρεχάγκελ. Και είχε συνεχίσει για τον τελικό της Πορτογαλίας: "Δε μου άρεσε καθόλου αλλά τώρα αυτό πέρασε και δε θέλω να το θυμάμαι. Με πόνεσε όπως θα γινόταν και με κάθε παίκτη αν δεν αγωνίζονταν σε έναν τέτοιο καταπληκτικό τελικό".

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Βασίλης Τσιάρτας έχει καταφερθεί με υποτιμητικά σχόλια και εναντίον δημοσιογράφων. Άλλοτε τους χαρακτηρίζει… παπατζήδες και άλλοτε… κεφτέδες:

Κι όταν κάποιος του λέει: "Ρε συ Βασίλη, μήπως είσαι λίγο άδικος;", εκείνος έχει πάντα έτοιμη την απάντηση:

Ο Βασίλης Τσιάρτας είχε πάντα άποψη. Και πάντα την έλεγε. Θεμιτό και απολύτως σεβαστό. Αρκεί να μην ξεπερνάει τα όρια, όπως έκανε χθες και σήμερα με τις τοποθετήσεις του γύρω από το θέμα με την αλλαγή φύλου.

Κάποτε ρωτήθηκε για τον Χολέμπας και για την αποχώρησή του από την Εθνική Ελλάδος. Τον χαρακτήρισε προβληματικό: "Ο Χολέμπας δεν είναι σε μία ηλικία για να αφήσει την ομάδα στο ξεκίνημα της φάσης και έπειτα απ’ ότι έχει περάσει. Τον καταλαβαίνω γιατί δεν είναι Έλληνας, έγινε. Ένας που είναι Έλληνας την πονάει πιο πολύ την ομάδα, αλλά αυτός είχε ελληνικές ρίζες. Από το να δημιουργεί πρόβλημα καλά έκανε και αποχώρησε. Δεν υπάρχει χώρος για προβληματικούς".

Ήταν τότε που η Εθνική πήγαινε από το κακό στο χειρότερο κι εκείνος θυμήθηκε τη δική του Εθνική: "Εφόσον έχουν την διάθεση να παίξουν στην εθνική ομάδα, οφείλουν να πορεύονται με αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και οφείλεται να υπάρχει οικογενειακό κατάσταση στην ομάδα. Ο καθένας θα πρέπει να κοιτάει το σύνολο. Αν έπαιζε κάποιο από τα παιδιά τένις ίσως να τα πήγαιναν καλύτερα. Μάγκας είναι ο ποδοσφαιριστής που ξεχωρίζει από το σύνολο. Οτιδήποτε άλλο είναι ψευτομαγκιά".

Όταν ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Βασίλης Τσιάρτας θέλησε κάποτε να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφού έκραξε κυβερνήσεις (και καλά έκανε)… "Επιτέλους, ας καταλάβουν κάποιοι ότι ή δεν κάνουν για να κυβερνούν ή δεν μπορούν και να αφήσουν τις καρέκλες τους και να πάνε σπίτια τους. Επιτέλους, οι νόμοι να εφαρμοστούν και κάποιοι να πάνε φυλακή που είτε έκλεψαν, είτε καταχράστηκαν και κάνουν κακό σε αυτή τη χώρα."

Αφού έκραξε πολιτική και ποδόσφαιρο στην Ελλάδα: "Δε νομίζω ότι η όποια κυβέρνηση θα έθετε διαφωνίες αν η ομοσπονδία έθετε βάσεις για την βελτίωση του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Όμως αυτή η επιτυχία χρησιμοποιήθηκε από κάποιους για προσωπικά τους οφέλη και όχι για την εξέλιξη των πραγμάτων. Αν θυμάστε καλά, δεν υπήρχε καλύτερη διαφήμιση από εμάς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκείνης της χρονιάς. Το Euro δεν αξιοποιήθηκε, και οι Ολυμπιακοί δεν αξιοποιήθηκαν και οι εγκαταστάσεις και τα χρήματα είναι «πεταμένα». Αυτό επιβεβαιώνει το πόσο περαστικοί είναι κάποιοι και στο ποδόσφαιρο και στην πολιτική"…

Αφού ασχολήθηκε με εισαγγελείς και δικαιοσύνη: "Έχουμε δει και στο παρελθόν να προκύπτουν διάφορα πράγματα. Απλά πριν από 10 χρόνια ήταν κασέτες και σήμερα είναι dvd και cd. Το τι θα συμβεί δεν το ξέρω αλλά πάντα κρατάω μικρό καλάθι για το αύριο. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος όμως κι αυτό είναι μήνυμα σε όλους. Η εκάστοτε κυβέρνηση, η εκάστοτε δικαιοσύνη, οι εκάστοτε εισαγγελείς. Αν και τώρα δεν γίνει κάτι άμεσα, μην απορήσουν αν τα γήπεδα τη νέα σεζόν θα είναι τελείως άδεια. Ήταν που ήταν άδεια, είχε καχυποψίες και αμφιβολίες ο κόσμος και αν θέλουν τον φίλαθλο στο γήπεδο, οφείλουν να κάνουν αυτά που απαιτούνται. Είδαμε ότι ξέσπασε το ίδιο στην Τουρκία και δεν έχει καμία σχέση με όσα γίνονται εδώ. Το ίδιο και στην Ιταλία. Εδώ βλέπουμε άτομα τα οποία θα έπρεπε να έχουν φύγει ήδη από τη θέση τους, λένε πως δεν είναι λύση το να φύγουν. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει; Δεν πάει άλλο! Ακόμα κρατάω μικρό καλάθι, αλλά ελπίζω ότι στο θέμα της συμμετοχής και στο τι μπορεί να υπάρχει από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να γίνει χωρίς διάκριση αν θέλουμε να υπάρχει ποδόσφαιρο και να πηγαίνει ο κόσμος στα γήπεδα. Πρέπει να μείνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου αυτοί που ήρθαν μέσα από αυτό και ματώσανε για αυτό. Ακούω να λένε για πολιτικό κόστος και συγχύζομαι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει και ότι θα το χρεωθεί κανείς αν καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Το πολιτικό κόστος συνήθως αναφέρεται για κάτι αρνητικό. Ας γίνει μια φορά και για κάτι θετικό"…

Είπε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ: "Τώρα θέλω να παρουσιάσω την υποψηφιότητα μου για πρόεδρος της Ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Οι εκλογές θα γίνουν μετά το "Euro 2008". Θα ψηφίσουν 54 μέλη και πιστεύω ότι θα με αφήσουν να οργανώσω το ποδόσφαιρο μας". Μέχρι και Έλληνα Πλατινί τον αποκάλεσαν, αλλά τελικά δεν συνέβη ποτέ και ο Τσιάρτας ασχολήθηκε με την εκπροσώπηση ποδοσφαιριστών (ως μάνατζερ δηλαδή) και στη συνέχεια πήρε δίπλωμα προπονητικής.

Η απάντηση σε ποστ δημοσιογράφου του sdna.gr

Το κορυφαίο, ωστόσο, που έχει κάνει στην… facebookική του καριέρα ο Βασίλης Τσιάρτας είναι η πληρωμένη απάντηση σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας sdna.gr, η οποία σκόρπισε γέλιο και φυσικά οι συνάδελφοι στο sdna τη δημοσίευσαν πρώτοι απ’ όλους.

«O Tσιάρτας ξεκίνησε σήμερα την ανάλυσή του για το Euro 2020», ήταν το σχόλιο που «ανέβηκε» στην επίσημη σελίδα του SDNA στο facebook. Η απάντηση του Βασίλη Τσιάρτα ήρθε επίσης… στα γρήγορα και ήταν απολαυστική!

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας ήταν ο πρώτος που σχολίασε #stisGrigores με το επικό: «Το θέμα είναι όσο και να χρειαστεί να αναλύσω κάτι, εσύ δεν πρόκειται να καταλάβεις τίποτα…»!

Ο Βασίλης Τσιάρτας έπαιζε ποδόσφαιρο με ένα τρόπο… μαγικό. Μας χάρισε βραδιές συγκλονιστικές και από το δικό του κόρνερ ήρθε η κεφαλιά του Δέλλα στον ημιτελικό του 2004 που μας έστειλε στον τελικό. Ο Βασίλης Τσιάρτας πολλές φορές έχει γίνει "θέμα" για τον αργό τρόπο που μιλάει, αλλά και εκεί μας ήταν εξαιρετικά συμπαθής.

Τον προτιμάμε να παίζει ποδόσφαιρο, να μιλάει για ποδόσφαιρο, να προπονεί ή να μανατζάρει ποδοσφαιριστές, από το να γράφει στο Facebook για αλλαγές φύλου, για τον Αδάμ και την Εύα και για παιδόφιλους. Δεν του ταιριάζει. Δεν μας ταιριάζει…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments