Διεθνή

Εκλογές Αυστρία – Sebastian Kurz: Έτοιμος να αναλάβω την Καγκελαρία

Εκλογές Αυστρία – Sebastian Kurz: Έτοιμος να αναλάβω την Καγκελαρία
Ο Sebastian Kurz, ο νικητής των εκλογών στην Αυστρία, δηλώνει έτοιμος να αναλάνει την καγκελαρία και να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Sebastian Kurz, νικητής των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Αυστρία, δήλωσε ότι θέλει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλείει κανένα σενάριο συνεργασίας με άλλα κόμματα.

Ο Sebastian Kurz δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την καγκελαρία. "Αποδέχομαι αυτήν την ευθύνη με πολλή ταπεινότητα" είπε, μιλώντας στους υποστηρικτές του που τον επευφημούσαν.

Η γενική γραμματέας του κόμματος, διευκρίνισε ότι "θα σχηματίσουμε κυβέρνηση συνασπισμού για την επόμενη πενταετία με το κόμμα που θα μας επιτρέψει να επιφέρουμε τη μεγαλύτερη αλλαγή στη χώρα".

Όπως και ο Kurz έτσι και οι ηγέτες των άλλων κομμάτων απέφυγαν να μιλήσουν για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ τους που μπορεί να διαρκέσουν πολλές εβδομάδες. "Είναι πάρα πολύ νωρίς", είπε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων Heinz-Christian Strache.

Οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από την Πέμπτη, αφού καταμετρηθούν οι επιστολές ψήφοι και ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.

Διαβάστε επίσης: Αυστριακές εκλογές: Νίκη του Σεμπάστιαν Κουρτς – Δεύτεροι οι Σοσιαλδημοκράτες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments