Τεχνολογία

Xiaomi: Ρεκόρ αποστολών smartphones

Xiaomi: Ρεκόρ αποστολών smartphones
Η άνοδος στις πωλήσεις οικονομικών κινητών είναι τόσο μεγάλη, που η εταιρεία αποβλέπει στο 2017 ως το καλύτερο έτος της σύντομης ιστορίας της.

H Xiaomi αποστέλλει εκατοντάδες εκατομμύρια smartphones τα τελευταία χρόνια. 

Να σημειωθεί πως η εταιρεία ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου 2010 και έκτοτε οι συσκευές της έχουν γίνει ανάρπαστες, τόσο κινητά τηλέφωνα, όσο και άλλα προϊόντα (tablets, φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις κλπ). Μέχρι στιγμής, η πιο κερδοφόρα χρονιά του Κινέζου κολοσσού ήταν το 2015, όταν και απέστειλε 70 εκατομμύρια κινητά. Το 2016 ο αριθμός αυτός έπεσε στα 58 εκατομμύρια, φέτος όμως τα οικονομικά δεδομένα δείχνουν πιο ανοδικά από ποτέ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η εταιρεία αναμένεται να κλείσει το 2017 με αριθμό ρεκόρ, 90 εκατομμύρια αποστολές smartphones. Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο (και μόνο) που μας πέρασε η Xiaomi πούλησε 10 εκατομμύρια κινητά. Ήδη στην αγορά της Κίνας έχει σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με τους κορυφαίους κατασκευαστές, έχοντας μπροστά της μόνο την Huawei.

Με τις νέες της προτάσεις να καταφθάνουν στα ράφια των καταστημάτων (ή στα online καταστήματα), όπως το high-end Mi Mix 2 ή το εξαιρετικά οικονομικό και νεοανακοινωθέν Redmi 5A, η Xiaomi έχει στόχο μόνο την κορυφή. Ήδη έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη αμέτρητων καταναλωτών που προτιμούν μια φθηνή και αξιόπιστη συσκευή, παρά ένα ακριβό μοντέλο του οποίου η τιμή δεν δικαιολογεί τις λίγες επιπλέον λειτουργίες.

Στο τέλος της χρονιάς η εταιρεία μάλλον θα σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ και πλέον κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως ανήκει στην ίδια ομάδα με τους “μεγάλους” της αγοράς των κινητών τηλεφώνων. Αναμένουμε στις επόμενες ελκυστικές προτάσεις της…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments