Διεθνή

Καταλονία: “Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος”

Καταλονία: “Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος”
Ο ηγέτης του κινήματος υπέρ της ανεξαρτησίας, Κάρλες Πουτζντεμόν "είναι και θα παραμείνει πρόεδρος" της Καταλονίας, υποστηρίζει ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος της καταλανικής κυβέρνησης, Οριόλ Ζουνκέρας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Καταλονία: "Ο Κάρλες Πουτζντεμόν είναι και θα παραμείνει πρόεδρος της κυβέρνησης και η Καρμ Φορκαντέλ είναι και θα μείνει πρόεδρος του κοινοβουλίου και αυτό θα παραμείνει έτσι μέχρι οι πολίτες να αποφασίσουν το αντίθετο σε ελεύθερες εκλογές", δηλώνει στην εφημερίδα El Punt-Avui, κάνοντας λόγο για "πραξικόπημα ενάντια στην Καταλονία".

Την ίδια ώρα, ο πρέσβης της Ισπανίας στη Γαλλία δήλωσε ότι ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας "μπορεί να θέσει υποψηφιότητα" στις περιφερειακές εκλογές που έχουν προκηρυχθεί από την ισπανική κυβέρνηση στις 21 Δεκεμβρίου, εκτός και αν η δικαιοσύνη πάρει διαφορετική αποφάση.

"Όλος ο κόσμος πρέπει να συμμετέχει και ο κ. Πουτζντεμόν καλείται να θέσει την υποψηφιότητα του. Μπορεί να το κάνει, ναι", δήλωσε ο Φερνάντο Καρντερέρα στο ραδιόφωνο Europe 1.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δικαστικές διώξεις για "εξέγερση" ο ισπανός πρέσβης απάντησε: "Εναπόκειται στους δικαστές να αποφασίσουν αν είναι εκτός νόμου ή όχι. Για την ώρα, μπορεί να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του στις εκλογές".

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments