Ελλάδα

Αντιτρομοκρατική: Έφοδος σε σπίτι στα Εξάρχεια – Γιάφκα του 29χρονου – Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Αντιτρομοκρατική: Έφοδος σε σπίτι στα Εξάρχεια – Γιάφκα του 29χρονου – Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στα Εξάρχεια, το οποίο είχε νοικιάσει ο 29χρονος που συνελήφθη για τα τρομοδέματα.

Το πρωί της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛΑΣ πραγματοποίησε έφοδο σε διαμέρισμα το οποίο είχε νοικιάσει ο 29χρονος στα Εξάρχεια. Όπως έγινε γνωστό το διαμέρισμα είχε μέσω airbnb και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συλληφθείς είχε καταλάβει πιθανότατα ότι τον παρακολουθούσαν και σκόπευε να μεταφέρει εκεί εκρηκτικά και οπλισμό.

Από την Αντιτρομοκρατική θεωρείται πως πρόκειται για ενδιάμεση γιάφκα την οποία είχε νοικιάσει για πέντε ημέρες και πιο συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου.

Βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να ετοίμαζε χτύπημα κατά αστυνομικού στόχου και η γιάφκα αυτή να ήταν το πρώτο ασφαλές οίκημα διαφυγής.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), μετά την σύλληψη του 29χρονου ημεδαπού ( σχετικές οι από 28 , 29 και 30 Οκτωβρίου 2017 Ανακοινώσεις μας), πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο διαμέρισμα, το οποίο ο 29χρονος συλληφθείς είχε νοικιάσει, μέσω internet , για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ανάμεσα στις ταυτότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν κι εκείνη με την οποία όλα δείχνουν πως νοίκιασε το σπίτι της οδού Αλκαμένους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για στοιχεία που ανήκαν σε υπαρκτό πρόσωπο το οποίο είχε εξεταστεί ως μάρτυρας για την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος τον Απρίλιο του 2014 και την ευθύνη είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Η «μήτρα» της πλαστής ταυτότητας του Δ.Π. είχε εντοπιστεί σε ψηφιακή μορφή, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Πόλας Ρούπα που είχε βρεθεί τον Ιανουάριο κατά τη σύλληψή της στην Ηλιούπολη.

Η επιβεβαίωση της εμπλοκής του 29χρονου με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» προκύπτει σύμφωνα με τους αστυνομικούς και από τις σημειώσεις αλλά και από τις ετικέτες που βρέθηκαν κατά τη σύλληψή του.

Ταυτοποιήθηκε το DNA του

Εργαστηριακές εκθέσεις ταυτοποίησης DNA και αποτυπωμάτων, του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, πάνω στους τρομοφακέλους που στάλθηκαν μαζικά τον Μάρτιο του 2017 σε ευρωπαίους αξιωματούχους και σε αυτόν που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, θα συμπεριληφθούν τις επόμενες ημέρες στην δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του.

Ήδη εντάχθηκαν σε αυτή οι γραφολογικές ταυτοποιήσεις που αναδεικνύουν πως οι διευθύνσεις των 8 τρομοφακέλων που είχαν εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, στο Κρυονέρι και σε αυτόν του Λουκά Παπαδήμου έχουν τυπωθεί από τον ίδιο εκτυπωτή, ενδεχομένως από αυτόν που βρέθηκε στην γκαρσονιέρα-«γιάφκα» της οδού Αλκαμένους.

Ήδη, σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχει προκύψει ταυτοποίηση μίγματος γενετικού υλικού του 29χρονου, από δείγματα που είχαν ληφθεί από υλικά που είχε μέσα σε ευρήματα μέσα σε σακίδιο πλάτης κατά τη σύλληψη του το 2011 για επεισόδια στο Πολυτεχνείο, με αντίστοιχα που εντοπίστηκαν πάνω στον φάκελο που ανεφλέγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments