Διεθνή

Βέλγιο: Έξόριστος στις Βρυξέλλες δηλώνει ο Πουτζντεμόν

Βέλγιο: Έξόριστος στις Βρυξέλλες δηλώνει ο Πουτζντεμόν
Ως εξόριστος ηγέτης της Καταλονίας στις Βρυξέλλες αυτοπροβάλλεται ο Κάρλες Πουτζντεμόν στην νέα του ιστοσελίδα president.exili.eu.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πουτζντεμόν μέσω Twitter μάλιστα, οι συνεργάτες του επέστρεψαν στην Καταλονία ενώ αυτός παραμένει εξόριστος στις Βρυξέλλες.

Η παραμονή του Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στις βερλγικές αρχές σφαλείας με τον εκπρόσωπό τους να δηλώνει πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να του παρασχεθεί ειδική προστασία. Από την πλευρά του ο Φλαμανδός εθνικιστής ηγέτης του βελγικού κόμματος N-VA, Μπαρτ Ντε Βίβερ, χαρακτήριστε τον Πουτζντεμόν «Ευπρόσδεκτο και φίλο».

Ο Μπαρτ Ντε Βίβερ, δήλωσε μάλιστα πως δεν εγκαταλείπει τους φίλους του όταν έχουν προβλήματα ενώ αντίθετα ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κράτησε αποστάσεις από λέγοντας πως ουδέποτε η βελγική κυβέρνηση ενθάρρυνε τον Καταλανό τέως πρόεδρο να έλθει στις Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή ο Βέλγος δικηγόρος του Κάρλες Πουτζδεμόν, ο οποίος έχει κληθεί να παρουσιαστεί αύριο ενώπιον ισπανικού δικαστηρίου, δήλωσε ότι δεν αναμένει ο πελάτης του να επιστρέψει σύντομα στην Ισπανία. «Δεν μου το έχει πει, αλλά με δεδομένη την κατάσταση δεν πιστεύω ότι θα επιστρέψει στην Ισπανία τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Πολ Μπέκερτ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM αργά χθες Τρίτη.

Το Ανώτερο Δικαστήριο έχει κλητεύσει τον Πουτζδεμόν και 13 από τους καθαιρεθέντες υπουργούς της Καταλονίας να παρουσιαστούν ενώπιόν του αύριο και μεθαύριο. 

Ο γενικός εισαγγελέας έχει ζητήσει να τους ασκηθεί δίωξη για στάση και αποσχιστική δράση. Στη συνέχεια δικαστής θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την προφυλάκισή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments