Πολιτική

Κεντροαριστερά: Debate των 9 υποψηφίων, υπό τη σκιά του χτυπήματος έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Κεντροαριστερά: Debate των 9 υποψηφίων, υπό τη σκιά του χτυπήματος έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Debate των 9 υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Ξεκίνησε λίγη ώρα μετά το χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Με καταδίκη του χτυπήματος έξω από γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας το debate ανάμεσα στους 9 υποψήφιους για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς.

Το debate μεταδίδεται από την ΕΡΤ2 και συντονίζει ο Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΪ) και η Δώρα Αναγνωστοπούλου (ΕΡΤ) οι κ.κ. Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Απόστολος Πόντας, Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρης Τζιώτης θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τηλεοπτικών μέσων πανελλαδικής εμβέλειας.

«Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, αυτονόητη η καταδίκη» τόνισε η Δώρα Αναγνωστοπούλου. «Η επίθεση έγινε ασυνήθιστα νωρίς» επισήμανε ο Παύλος Τσίμας. 

Οι εισαγωγικές τοποθετήσεις

Σε εισαγωγικές τοποθετήσεις των υποψηφίων για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η ΦώΦη Γεννηματά δήλωσε «Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας. Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκινώντας η διαδικασία της τηλεμαχίας στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής ενότητας «Η νέα παράταξη», ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε «το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα το αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία». «Όχι στην απλή αναλογική, το βασικό είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρεις», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία του νέου προοδευτικού φορέα στην ΕΡΤ2.

Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτηθούν αν θέλουν να έρθουν μαζί μας δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης και τάχθηκε υπέρ του μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο στον απόδημο ελληνισμό.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Απόστολος Πόντας.

Υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορίες εκ αποστάσεως, που θα καταλήξει σε 10 βασικές αρχές με τις οποίες ο νέος φορέας θα πάει στις εκλογές, τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης.

Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο αρχηγός και των δύο Κ.Ο. υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και δήλωσε ότι μπορεί να είναι και στρατηγός και στρατιώτης. "Δεν θα διεκδικήσω ρόλο στο πλευρό του αρχηγού αν δεν εκλεγώ" είπε.

Θα αναμετρηθούμε στα ίσα με την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

Είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά της ύπαρξης δύο ξεχωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης. «Συμφωνίες εκ των προτέρων εν αγνοία των άλλων χωρίς τη γνώμη του μελλοντικού ηγέτη είναι κάτι απαράδεκτο» τόνισε.

Ο κ.Τσίπρας σε ένα αδιέξοδο πολιτικής προσπαθεί να κλέψει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments