Αυτοκίνητο

Έλληνες οδηγοί: Νυστάζουν και οδηγούν με το κινητό στο χέρι!

Έλληνες οδηγοί: Νυστάζουν και οδηγούν με το κινητό στο χέρι!
Η υπνηλία και η μειωμένη προσοχή ευθύνονται για μεγάλο ποσοστό θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στους δρόμους της Ευρώπης.

Ενδεικτική της ανευθυνότητας των Ελλήνων οδηγών αποτελεί η χρήση κινητού κατά την οδήγηση χωρίς hands-free ή με ακουστικά, δύο συμπεριφορές που συνδέονται με την απόσπαση της προσοχής και τις οποίες οι Έλληνες υιοθετούν σε ποσοστό ρεκόρ (54% έναντι 32% και 49% έναντι 31% αντίστοιχα στην Ευρώπη) παρόλο που τις θεωρούν πολύ επικίνδυνες.

Επιπλέον, βάσει της έρευνας, οι μισοί οδηγοί στην Ελλάδα (48%) παραδέχονται πως έχουν οδηγήσει υπερβολικά κουρασμένοι και παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι από αυτούς αναγνωρίζουν την υπνηλία ως κύριο παράγοντα κινδύνου στο δρόμο.

«Οι Έλληνες οδηγοί ξέρουν ότι η έλλειψη προσοχής σκοτώνει, γνωρίζουν τον κίνδυνο που διατρέχουν αλλά επιλέγουν να τον αψηφούν συστηματικά και αυτό μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Την ώρα που συζητάμε για την έλευση της νέας τεχνολογίας, με συστήματα που θα τεθούν στην υπηρεσία της ασφάλειας του ανθρώπου, ο ίδιος ο άνθρωπος θέτει εαυτόν σε κίνδυνο για χάρη μιας άλλης τεχνολογίας, αυτής των έξυπνων συσκευών. 

Είναι πλέον καιρός να αντιμετωπίσουμε το θέμα της χρήσης συσκευών στην οδήγηση με την αυστηρότητα και τη συστηματικότητα που απαιτείται, όπως συμβαίνει ήδη στις χώρες που ηγούνται της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρώπη». Ανέφερε η κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments