Αυτοκίνητο

F1: “Πετούν” οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές στη Γαλλία (vid)

F1: “Πετούν” οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές στη Γαλλία (vid)
F1: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Βάλτερι Μπότας ήταν οι γρηγορότεροι οδηγοί στους δύο πρώτους γύρους των ελεύθερων δοκιμών του γαλλικού Grand Prix.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος και κατέγραψε τον καλύτερο χρόνο στον πρώτο γύρο ελεύθερων δοκιμών εν όψει του γαλλικού Grand Prix της Formula 1. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε χρονική απόσταση 0,069 δευτερόλεπτα από τον Βάλτερι Μπότας. O ομόσταβλός του στη Mercedes όμως ήταν ταχύτερος στον δεύτερο γύρο των ελεύθερων δοκιμών.

Ο Βρετανός οδηγός θα μπορούσε να ήταν και πάλι πρώτος, αλλά έκανε κάνει ένα μικρό λάθος στο γρήγορο γύρο του, χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα. Όμως οι δύο Mercedes παραμένουν στην κορυφή, όντας γρηγορότερες από τους υπόλοιπους. Οι δύο Ferrari ακολούθησαν στην κατάταξη, με τον Σαρλ Λεκλέρ και τον Σεμπάστιαν Φέτελ βρίσκονται στην τρίτη και στην τέταρτη θέση αντίστοιχα. Πέμπτος ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος πέρασε τον Μαξ Φερστάπεν, που βρίσκεται στην έκτη θέση.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα  των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Paul Ricard στη Γαλλία:

F1: Απορρίφθηκε το αίτημα της Ferrari για επανεξέτασης της ποινής του Φέτελ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Ferrari με τη FIA και τους αγωνοδίκες του αγώνα στο Μόντρεαλ. Η ιταλική ομάδα παρουσίασε  νέα στοιχεία στην Ομοσπονδία, προκειμένου να εξεταστεί ξανά το συμβάν στον 48ο γύρο ανάμεσα σε Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον. Σχεδόν μία ώρα μετά το τέλος της συνάντησης, η FIA γνωστοποίησε ότι απορρίπτει το αίτημα της Scuderia, καθώς «δεν υπάρχουν νέα και σημαντικά στοιχεία που δεν ήταν ήδη διαθέσιμα σε όλους τη στιγμή του αγώνα.»

Στα στοιχεία που παρουσίασε η Ferrari ήταν και η εκτενής ανάλυση του ρεπόρτερ του Sky Sports F1, Karun Chandhok, ο οποίος είχε κάνει σχετικό segment για το βρετανικό κανάλι μετά το πέρας του Grand Prix. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της ιταλικής ομάδας, Laurent Mekies, προσκόμισε βίντεο και φωτογραφίες από το συμβάν, δεδομένα τηλεμετρίας και δεδομένα GPS από το μονοθέσιο του Γερμανού οδηγού αλλά και του Χάμιλτον, και μία μαρτυρία του ίδιου του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Όμως τίποτε από τα παραπάνω δεν ήταν αρκετό για την Ομοσπονδία να προχωρήσει στην επανεξέταση του συμβάντος, και έτσι το αποτέλεσμα του αγώνα παραμένει ως έχει.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Grand Prix του Καναδά, στον 48ο γύρο ο Σεμπάστιαν Φέτελ έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του και βρέθηκε στο γρασίδι. Με γρήγορες αντιδράσεις, κατάφερε να γυρίσει το μονοθέσιο του στην πίστα και να κρατηθεί μπροστά από τον Βρετανό. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να εξετάσουν το συμβάν και να δώσουν ποινή πέντε δευτερολέπτων στον Φέτελ για τον τρόπο που επέστρεψε στην πίστα.

Ο Φέτελ παρέμεινε μπροστά από τον Χάμιλτον μέχρι το τέλος, όμως ο Βρετανός ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη νίκη αφού η διαφορά τους ήταν μικρότερη από τα πέντε δευτερόλεπτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments