Ελλάδα

Μυτιλήνη: Χωρίς εκπροσώπους των Αρχών η παρέλαση για την απελευθέρωση της Λέσβου

Μυτιλήνη: Χωρίς εκπροσώπους των Αρχών η παρέλαση για την απελευθέρωση της Λέσβου
Χωρίς εκπροσώπους Αρχών στην εξέδρα πραγματοποιήθηκε χθες η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

Χωρίς εκπροσώπους Αρχών στην εξέδρα πραγματοποιήθηκε χθες η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην προκυμαία της Μυτιλήνης για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της Λέσβου από την οθωμανική κυριαρχία. 

Η απόφαση για αποχή λήφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, επειδή -όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση- «η Λέσβος πλήττεται κατά βάναυσο τρόπο από τις πολιτικές της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό».

Στην εξέδρα των επισήμων ήταν τελικά χθες ο Διοικητής του στρατιωτικού σχηματισμού της Λέσβου με το επιτελείο του, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος και ο τελευταίος εκ των πολεμιστών του νησιού Αντώνης Αλεξανδρής. 

Οι υπόλοιποι των Αρχών του τόπου παρακολούθησαν την παρέλαση από το πεζοδρόμιο στο πλάι της εξέδρας, ενώ ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι πήραν θέση στο πεζοδρόμιο στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης, ο δήμαρχος, Σπύρος Γαληνός, σημείωσε «θα ακολουθήσουν και άλλες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα». Αντίθετα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου σε δηλώσεις του στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ χαρακτήρισε τον τρόπο διαμαρτυρίας της δημοτικής Αρχής «παιδιάστικα καμώματα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments