Οικονομία

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την επενδυτική διάθεση για ανάληψη ρίσκου να εξασθενεί.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,77% στις 383,77 μονάδες. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,35%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,79% και ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,03%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,52% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί κατά 0,59% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει πτώση 0,36%.

Αρνητικά ήταν τα πρόσημα και για την πλειονότητα των ασιατικών δεικτών, μετά από τις χθεσινές απώλειες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αλλά και οι ευρωαγορές, χθες, τερμάτισαν σε "κόκκινο" έδαφος, εν μέσω της αβεβαιότητας που πυροδοτούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Όσον αφορά, ειδικότερα, στις συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ, η Theresa May έρχεται αντιμέτωπη με πιέσεις για ηπιότερη στάση, κρατώντας τη χώρα εντός της ενιαίας αγοράς, μετά από την αποχώρησή της από την Ένωση.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και την πορεία της στερλίνας που χάνει έδαφος έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων. Το Bitcoin, εν τω μεταξύ, βρέθηκε σε νέα επίπεδα – ρεκόρ, ξεπερνώντας και τα 12.000 δολάρια.

Στα των ΗΠΑ, ο Donald Trump αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει ότι αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, απόφαση που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Μέση Ανατολή, με την Τουρκία να ασκεί έντονη κριτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments