Βιβλίο

«Aurora»: Υπάρχει άραγε δίκαιος πόλεμος;

«Aurora»: Υπάρχει άραγε δίκαιος πόλεμος;
Το Aurora είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ με φόντο την ανελέητη σύγκρουση για τον έλεγχο του παγκόσμιου ενεργειακού πλούτου

«Aurora» του Vincent Peillon: Υπάρχει άραγε δίκαιος πόλεμος; 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

«Aurora» είναι η ονομασία ενός ομίλου που προσπαθεί να ελέγξει τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αρκτικής. Ο ιδρυτής της, ένας πρώην ναζί με μεγάλες ικανότητες, δρα υπό την προστασία των αμερικανικών γερακιών και κάποιων υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων του ΝΑΤΟ. Μόνο που, όταν μπερδεύονται τα στρατηγικά συμφέροντα, οι οικονομικές ορέξεις και οι ιδεολογικές εμμονές, η ιστορία οδεύει προς το λυκόφως. Θα σπιλωθεί με μίσος και αίμα. Ποιος θα μπορέσει να δώσει τη λύση; Μια ομάδα παλαίμαχων πρακτόρων της Μοσάντ αναλαμβάνει δράση υπό την καθοδήγηση ενός ανθρώπου τολμηρού και πολυτάλαντου – με μόνη του αδυναμία την τάση να υποκύπτει ενίοτε στη μελαγχολία. Όλα αυτά όμως συμβαίνουν μέχρις ότου κάνει την εμφάνισή της η προδοσία. Και, τότε, εκείνοι που νόμιζαν πως είναι οι θηρευτές μετατρέπονται, αναπάντεχα, σε θηράματα. Από τη Γροιλανδία στο Τελ Αβίβ, περνώντας από την Κοπεγχάγη και το Παρίσι, βρισκόμαστε βυθισμένοι σε μια πραγματικότητα, την ύπαρξη της οποίας υποψιαζόμαστε, αλλά προτιμούμε να αγνοούμε..

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Ο Χάνς Ρίτερ πάντα θεωρούσε ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι ένας παραλογισμός. Χτισμένη ολόκληρη επάνω στο μίσος για τον πιο ισχυρό, την περιφρόνηση για την εξουσία και τις φυλετικές διαφορές, κουβαλούσε στον κόρφο της εκείνους τους παθογόνους μικροοργανισμούς που θα την οδηγούσαν στην καταστροφή: την ανεκτικότητα, την ισότητα, την οικουμενικότητα. Το ψυχορράγημά της ήταν προγραμματισμένο. Το απαιτούσε η λογική, όπως κι όλοι εκείνοι οι λαοί τους οποίους είχε υποδουλώσει και καταπιέσει χωρίς σταματημό στο όνομα των μεγάλων οικουμενικών της αξιών και της ίδιας της αυταρέσκειάς της. 

Εκείνο όμως που χαροποιούσε περισσότερο τον Χανς Ρίτερ ήταν η διαπίστωση ότι οι ίδιοι του οι εχθροί είχαν δώσει μάχες για κείνον, προετοιμάζοντας τη δική του νίκη. Τα ίδια τους τα σφάλματα και οι υπερβολές τους στάθηκαν για κείνον οι καλύτεροι σύμμαχοι. Κηρύσσοντας τον πόλεμο στο Ισλάμ, είχαν ανοίξει τους κρουνούς του μίσους, που μοιραία θα τους έπνιγε στους ορμητικούς του χείμαρρους. Πριόνισαν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν. Το αποτέλεσμα τους γύρισε μπούμερανγκ. Το αόριστο δικαίωμα της παρέμβασης, το οποίο επικαλούνταν, τους αντιγύριζε τώρα στην καρδιά των πρωτευουσών τους, με την τραγική μορφή των τρομοκρατικών χτυπημάτων. Όπως συμβαίνει συχνά στην ιστορία, αποδείχτηκε πως ήταν φενάκη: τα ανθρώπινα πάθη χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιηθούν κρυφά σχέδια» 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Vincent Peillon γεννήθηκε το 1960 στη Γαλλία, δίδαξε στη μέση εκπαίδευση, διετέλεσε διευθυντής ερευνών στο CNRS και είναι καθηγητής-εταίρος της φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Νεσατέλ, στην Ελβετία. Ηγετικό στέλεχος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, διετέλεσε βουλευτής και υπουργός Παιδείας. Σήμερα είναι ευρωβουλευτής. 

ΤΙΤΛΟΣ: Aurora 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Vincent Peillon 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαριάννα Μαντά 

Εκδόσεις Πόλις 

Σελ.: 432 

Τιμή: 16,00 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments