Τεχνολογία

Ιαπωνία: Drone θυμίζει στους εργαζόμενους να πάνε σπίτι (vid)

Ιαπωνία: Drone θυμίζει στους εργαζόμενους να πάνε σπίτι (vid)
Στην Ιαπωνία γίνεται μια εθνική προσπάθεια δημιουργίας πιο ισορροπημένης ζωής, δίνοντας έμφαση στην προσωπική ευτυχία του εργαζομένου. Η Taisei, δημιούργησε ένα drone, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να περιορίσει τις υπερωρίες.

H ιαπωνική Taisei, δημιούργησε ένα drone, το οποίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να περιορίσει τις υπερωρίες. Τo drone χρησιμοποιείται κυρίως για παρακολούθηση και ασφάλεια, αλλά μια άλλη ιδιότητά του είναι να ενθαρρύνει όσους δουλεύουν ως αργά, να πάνε σπίτι.

Αυτό γίνεται με το drone να πετά πάνω από τα γραφεία και τους λοιπούς χώρους εργασίας παίζοντας το τραγούδι “Αuld Lang Syne”, ένα κομμάτι που συνήθως χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για να δηλώσει ότι είναι ώρα κλεισίματος.

Η ιδέα είναι ότι ακούγοντας οι εργαζόμενοι το τραγούδι, θα αντιληφθούν ότι δουλεύουν για πολλές ώρες και είναι ώρα να πάνε σπίτια τους. Επίσης, ο θόρυβος από τη μουσική δεν θα τους βοηθήσει να συγκεντρωθούν και κατά κάποιον τρόπο θα αναγκαστούν να φύγουν.

Το drone είναι πλήρως αυτόνομο και δε χρειάζεται GPS για να βρει τη θέση του. Προσφέρει τις υπηρεσίες του έναντι 50.000 γιεν (€375) το μήνα και όπως καταλαβαίνετε από την τιμή απευθύνεται σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Το κόστος του, το δικαιολογεί βελτιώνοντας μακροπρόθεσμα την υγεία – και κατ’ επέκταση τις επιδόσεις – των εργαζομένων.

Το αν θα βοηθήσει το drone στο να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των υπερωριών, είναι κάτι που θα φανεί, αλλά σίγουρα για μια ακόμη φορά οι Ιάπωνες δείχνουν πόσο εφευρετικοί είναι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments