Πολιτισμός

Από μηχανής Θέατρο: Αλλαγή ώρας για την παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια” (pics &vid)

Από μηχανής Θέατρο: Αλλαγή ώρας για την παράσταση “Δεσποινίς Τζούλια” (pics &vid)
Αλλαγή ώρας λόγω εορταστικής περιόδου στο Από Μηχανής Θέατρο και την παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια».

Η παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» η οποία συνεχίζει για δεύτερο χρόνο στο Από μηχανής Θέατρο, αλλάζει ώρα λόγω Χριστουγέννων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του θεάτρου οι παραστάσεις διαμορφώνονται ως εξής:

16 Δεκεμβρίου Σάββατο στις 18:00 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ23 Δεκεμβρίου Σάββατο στις 15:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ30 Δεκεμβρίου Σάββατο στις 15:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ6 Ιανουαρίου Σάββατο στις 15:00 ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ

Η παράσταση Δεσποινίς Τζούλια μετά την επιτυχημένη της πορεία επιστρέφει για 10 μόνο παραστάσεις. Η ιστορία ξεκινά παραμονή της εορτής του Ιωάννη του Βαπτιστή και ο κόσμος στους δρόμους ανταγωνίζεται ποιός θα ανάψει τη μεγαλύτερη φωτιά.

Η Τζούλια με τον Ζαν μέσα στο σπίτι ανάβουν τη δική τους «φωτιά» και έρχονται αντιμέτωποι με το ότι πρέπει να περάσουν από μέσα της. Τα όρια μεταξύ τους λιώνουν, εναλλάσσονται ανάμεσα στη ¨Κάθαρση" και την "’Ύβρη" και φτάνουν, έστω και στιγμιαία, στην εξίσωση.

Παρακολουθώντας τους περιμένουμε πως η Τζούλια ως μία άλλη Σαλώμη θα ζητήσει την κεφαλή του Ζαν επί πίνακι, αντ΄ αυτού παραδίδει το δικό της κεφάλι στα πόδια του δικού της Ιωάννη που τελικά λυτρώνει μέσα από την θυσία της για να λυτρωθεί και η ίδια. Ταπεινώνεται για να υψωθεί, αρνούμενη να υποταχθεί στις επιταγές μίας κοινωνίας όπου γνωρίζει πως δεν ανήκει. 

Η Κριστίν, το τρίτο πρόσωπο του έργου, αποτελεί τη σταθερά, εκπροσωπώντας απόλυτα την μικροαστική τάξη του τότε και του τώρα. Τρεις άνθρωποι, πρωταγωνιστές της δικής τους «Τραγωδίας» ,ορίζουν τον τρόπο ζωής τους μέσα από αυστηρούς κανόνες και καθορισμένες συμπεριφορές πάντα σε συνάρτηση με την τάξη και το φύλο τους. Οι κοινωνικές συνθήκες και οι προκαταλήψεις, που ακόμα και σήμερα μας εγκλωβίζουν .

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – σκηνοθεσία: Ανδρονίκη ΑβδελιώτηΒοηθός σκηνοθέτη: Ελεάννα ΠαναγουλέαΣχεδιασμός φωτισμού: Βασίλης ΚλωτσοτήραςΜουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη Έπαιξαν οι μουσικοί: Μυρσίνη Βεστάκη, Βαρβάρα Τσότρα, Σίσσυ Βλαχογιάννη Φωτογραφίες – αφίσα – teaser : Ναταλία Β.Τρέιλερ: Ελένη Κορακάκη Σκηνικά – κοστούμια: Νικόλαος Μαρμαροτούρης -Ανδρονίκη Αβδελιώτη  Παίζουν: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Λάζαρος Βαρτάνης, Ελεάννα ΠαναγουλέαΔιάρκεια 105΄Κάθε Σάββατο στις 18:00 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€ / μειωμένο (Φοιτητικό, ατέλεια, ανέργων) 7€ , Από Μηχανής Θέατρο Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Τηλ. κρατήσεων 210- 5232097 /6942419151, Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/theater/apo-mixanis-theatro/despoinis-tzoulia/.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments