Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Συρία: Η Γαλλία «στηρίζει » την τρομοκρατία
Συρία: Η Γαλλία «στηρίζει » την τρομοκρατία | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Δεκεμβρίου 2017, 17:28 18 Δεκεμβρίου 2017, 17:28

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επέμεινε ακόμα ότι η Γαλλία δεν «έχει δικαίωμα να μιλά για την ειρήνη» στη Συρία. Λίγες ημέρες πριν, η γαλλική κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τη Δαμασκό ότι ήγειρε «εμπόδια» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη, οι οποίες δεν απέδωσαν καρπούς.

"Η Γαλλία είναι ο σημαιοφόρος της στήριξης της τρομοκρατίας στη Συρία από τις πρώτες ημέρες" του πολέμου, είπε ο Άσαντ αναφερόμενος στην υποστήριξη του Παρισιού στους αντάρτες που πολεμούν εναντίον της κυβέρνησής του από το 2011.

"Δεν βρίσκεται σε θέση να αξιολογήσει (τα αποτελέσματα) της διάσκεψης για την ειρήνη" επισήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους, αφού συναντήθηκε στη Δαμασκό με μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων κι επιχειρηματιών από τη Ρωσία.

"Εκείνος που στηρίζει την τρομοκρατία δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για ειρήνη και δεν έχει καν το δικαίωμα να αναμειγνύεται στις υποθέσεις της Συρίας" υπογράμμισε.

Ο τελευταίος κύκλος διαπραγματεύσεων που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στη Γενεύη χωρίς να σημειωθεί καμία πρόοδος.

Μία ημέρα μετά, το γαλλικό ΥΠΕΞ κατήγγειλε την «ανεύθυνη στρατηγική παρακώλυσης» του καθεστώτος, εκτιμώντας ότι η Δαμασκός "αρνήθηκε να δεσμευτεί" κατά τη διάρκεια των συνομιλιών. Χθες, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως πρέπει να "μιλήσει" στον Άσαντ τονίζοντας ότι ο Σύρος ηγέτης θα πρέπει να "λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του".

Ετικέτες: 


2017