Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Ιαπωνία: Επεκτείνει την αντιπυραυλική της άμυνα απέναντι στη Βόρεια Κορέα
Ιαπωνία: Επεκτείνει την αντιπυραυλική της άμυνα απέναντι στη Βόρεια Κορέα | Pagenews.gr
Pagenews Team 19 Δεκεμβρίου 2017, 11:31 19 Δεκεμβρίου 2017, 11:31

Η επέκταση της αντιπυραυλικής άμυνας από την Ιαπωνία θα γίνει με την αγορά του συστήματος Aegis Ashore,σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την απειλή που συνιστούν τα τελευταία επιτεύγματα της Βόρειας Κορέας στη στρατιωτική τεχνολογία.

"Η ανάπτυξη του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας συνιστά μια μεγαλύτερη και πιο άμεση απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ιαπωνίας. Πρέπει να βελτιώσουμε δραστικά τις ικανότητες της αντιπυραυλικής μας άμυνας για να προστατέψουμε την Ιαπωνία", αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο, που έφθασε σε ύψος 4.000 χλμ. ξεπερνώντας το βεληνεκές των ιαπωνικών αντιπυραυλικών συστημάτων στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, τα σχέδια του Τόκιο έχουν προκαλέσει ανησυχία σε μερίδα της κοινής γνώμης της χώρας καθώς πολλοί Ιάπωνες ανησυχούν μήπως με την αναθεώρηση του αμυντικού δόγματός της η Ιαπωνία συρθεί σε διεθνείς συγκρούσεις. 

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε επιμένει ότι η στρατιωτική ισχύς θα βοηθήσει στη διασφάλιση της ειρήνης, ενόψει των απειλών από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν και την άνοδο της Κίνας ως παγκόσμιας δύναμης.

Ο υπουργός Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα, επιχείρησε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να κατευνάσει τις ανησυχίες, υπογραμμίζοντας ότι ο μοναδικός στόχος της προμήθειας του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος είναι η ενίσχυση της άμυνας της χώρας έναντι μιας επίθεσης από την Πιονγιάνγκ.

Ετικέτες: 


2017