Διεθνή

Μόσχα: Υπό κράτηση Νορβηγός με την κατηγορία της κατασκοπίας

Μόσχα: Υπό κράτηση Νορβηγός με την κατηγορία της κατασκοπίας
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ο Νορβηγός συνελήφθη στη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) στη Μόσχα την ώρα που λάμβανε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τον ρωσικό στόλο.

Η ρωσική δικαιοσύνη έθεσε υπό κράτηση έναν Νορβηγό που κατηγορείται για κατασκοπεία, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το δικαστήριο.

Η εκπρόσωπος του δικαστηρίου Λεφορτόφσκι της Μόσχας δήλωσε ότι το δικαστήριο “αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση τον Νορβηγό πολίτη Φρόντε Μπεργκ που κατηγορείται για κατασκοπεία για λογαριασμό ξένου κράτους”. Η απόφαση, διευκρίνισε, ελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου. 

Ο Μπεργκ αναμένεται να παραμείνει σε καθεστώς κράτησης τουλάχιστον μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο συλληφθείς είναι 62χρονος από τη Νορβηγία, συνταξιούχος που στο παρελθόν είχε εργαστεί στη νορβηγική κυβερνητική υπηρεσία που φροντίζει για τον σεβασμό της συνοριακής συμφωνίας μεταξύ Νορβηγίας και Ρωσίας.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ο Μπεργκ συνελήφθη στη διάρκεια μιας ειδικής επιχείρησης των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) στη Μόσχα την ώρα που λάμβανε απόρρητα έγγραφα σχετικά με τον ρωσικό στόλο. Τα έγγραφα αυτά ήταν στην κατοχή ενός Ρώσου, ο οποίος επίσης συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία της προδοσίας.

Η υπόθεση αυτή γίνεται γνωστή την ώρα που τους τελευταίους μήνες η Νορβηγία κατηγορεί τη γειτονική της χώρα για απόπειρες κυβερνοπειρατίας και κατασκοπείας. Παράλληλα το Όσλο έχει εξοργίσει τη Μόσχα επειδή επέτρεψε την ανάπτυξη περίπου 300 Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφός του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments