Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Γερμανία: Σύλληψη 29χρονου που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα
Γερμανία: Σύλληψη 29χρονου που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα | Pagenews.gr
Pagenews Team 21 Δεκεμβρίου 2017, 06:16 21 Δεκεμβρίου 2017, 6:16

Γερμανός υπήκοος 29 ετών συνελήφθη την Τετάρτη στην Καρλσρούη της Γερμανίας, καθώς φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση με φορτηγό, στο όνομα του «Ισλαμικού Κράτους».

Στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2015 έφτιαξε και διένειμε βίντεο προπαγάνδας για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ προπαγάνδιζε υπέρ της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης σε πολλά «chat rooms», όπου εξηγούσε πώς μπορεί κανείς να καλύψει την διεύθυνση IP του και να χρησιμοποιήσει εφαρμογές μηνυμάτων χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί.

Τον Ιούνιο του 2015 ο άνδρας εγκατέλειψε τη Γερμανία και μετέβη στο Ιράκ, για να επιστρέψει τον Μάρτιο του 2016 και να ταξιδέψει εκ νέου στο Ιράκ τρεις μήνες αργότερα.

Εκεί εκτιμάται ότι έγινε μέλος του «Ισλαμικού Κράτους», εκπαιδεύτηκε σε πυροβόλα όπλα και κατασκόπευε για λογαριασμό της οργάνωσης πιθανούς στόχους στην ιρακινή πόλη Ερμπίλ.

Από τον Ιούλιο του 2017 βρισκόταν και πάλι στην Γερμανία και, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των ερευνών, μελετούσε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος με βαρύ όχημα εναντίον περιπτέρων τα οποία είχαν στηθεί για τα Χριστούγεννα γύρω από υπαίθριο παγοδρόμιο στην Πλατεία Σλος της Καρλσρούης.

Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο υπέβαλε αιτήσεις πρόσληψης σε ταχυδρομικές εταιρείες ως οδηγός, χωρίς όμως επιτυχία.

Ετικέτες: 


2017