Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν καλούν την Ρωσία να επιστρέψει στην κοινή εποπτεία της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία
Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν καλούν την Ρωσία να επιστρέψει στην κοινή εποπτεία της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Δεκεμβρίου 2017, 21:15 23 Δεκεμβρίου 2017, 21:15

Εμανουέλ Μακρόν και Άγγελα Μέρκελ καλούν την Ρωσία να επιστρέψει στην κοινή εποπτεία της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι, επόπτες ασφάλειας, αλλά και υποστηρικτές του Κιέβου στο εξωτερικό, προειδοποίησαν την περασμένη Τετάρτη ότι η απόφαση της Ρωσίας ν’ αποχωρήσει από την ομάδα Ρωσίας-Ουκρανίας για την επιτήρηση της εκεχειρίας, θα επιδεινώσει την εμπόλεμη κατάσταση στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Ο Μακρόν και η Μέρκελ υποστήριξαν στην δήλωσή τους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση έναντι μιας συνολικής ειρήνευσης, ενώ κάλεσαν τους Ρώσους αξιωματικούς να επιστρέψουν στο κοινό όργανο επιτήρησης (Joint Centre for Control and Coordination).

Η Ρωσία από την πλευρά της, έχει κατηγορήσει την ουκρανική πλευρά, ότι παρεμποδίζει την άσκηση εποπτείας από τους εκπροσώπους της, ενώ περιορίζει την πρόσβασή των Ρώσων στην πρώτη γραμμή.

Ετικέτες: 


2017