Διεθνή

Πάολο Τζεντιλόνι: Η πολιτική αστάθεια δεν είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας

Πάολο Τζεντιλόνι: Η πολιτική αστάθεια δεν είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας
"Η Ιταλία τάσσεται υπέρ ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών" ενώ παράλληλα βρίσκεται σε στάση αναμονής για τις επερχόμενες εκλογές, δηλώνει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να προκηρυχθούν για τις 4 Μαρτίου, με την κανονική ολοκλήρωση της νομοθετικής περιόδου ενώ "Η κυβέρνηση αναμένει τις υποδείξεις του προέδρου της Δημοκρατίας" όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, αναφερόμενος στην επικείμενη διάλυση της Βουλής και της Γερουσίας από τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πάολο Τζεντιλόνι πρόσθεσε ότι "η πολιτική αστάθεια δεν είναι αποκλειστικότητα της Ιταλίας αλλά είναι ένας κίνδυνος ο οποίος πρέπει να αντιμετωπισθεί με αίσθημα ευθύνης και ικανότητα". 

"Θεωρώ ότι η αριστερά που ξέρει να αναλαμβάνει κυβερνητικά καθήκοντα μπορεί να παίξει έναν ρόλο και στο μέλλον, αλλά θα εξαρτηθεί από τα εκλογικά ποσοστά", πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι θα συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει να εργάζεται και τις ερχόμενες εβδομάδες, από τη στιγμή που δεν πρόκειται να υποβάλει παραίτηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments