Πολιτισμός

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Όταν η ασπρόμαυρη αστική κωμωδία συνάντησε τον Gretaest Showman (vids)

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Όταν η ασπρόμαυρη αστική κωμωδία συνάντησε τον Gretaest Showman (vids)
Από ένα 71 λεπτο ασπρόμαυρο φιλμ με βρετανικό χιούμορ ως το animation από την Τεχεράνη και έναν υποψήφιο για 2 Χρυσές Σφαίρες Showman, η τελευταία εβδομάδα του χρόνου κλείνει σχεδόν μελαγχολικά για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Χιου Τζάκμαν κέρδισε τις εντυπώσεις στο σχεδόν La la Land,  ως The Gretaest Showman, αποδεικνύονται ότι είναι πολλά παραπάνω από έναν Wolverine.Την ίδια ώρα η Σάλι Πότερ εν μέσω Brexit σκηνοθετεί μία ασπρόμαυρη κωμωδία ενώ η Τζούλια Ρόμπερτς πρωταγωνιστεί σε ένα εκβιαστικά μελό "Θαύμα", στις νέες ταινίες της εβδομάδας.

The party

Το φιλμ της Σάλι Πότερ γυρίστηκε εν μέσω του δημοψηφίσματος για το Brexit και στα 71 του λεπτά μιλάει με σθένος για το άσπρο και το μαύρο των ανθρώπινων σχέσεων σήμερα. Αστική τραγωδία με περιτύλιγμα πνευματώδους κωμωδίας και μια, όσο κι αν μοιάζει ασύμβατο, εκρηκτική βρετανική καρδιά, είναι απαράμιλλα χαρακτηριστικά του "The party". H Janet είναι πολιτικός και μόλις πήρε μία σημαντική προαγωγή. Στη βραδιά που διοργανώνει με τον σύζυγο της Bill στο κομψό της λονδρέζικο σπίτι τους, οι προσκεκλημένοι είναι λίγοι και εκλεκτοί, οι εξελίξεις όμως θα είναι πολλές και μάλλον άκομψες…

Παραγωγή: Κουρμπάν Κασάμ, Κρίστοφερ Σέπαρντ

Σκηνοθεσία: Σάλι ΠότερΣενάριο: Σάλι ΠότερΦωτογραφία: Αλεξέι ΡοντιόνοφΜοντάζ: Εμιλι Ορσινί, Αντερς ΡεφνΠρωταγωνιστούν: Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τίμοθι Σπολ, Μπρούνο Γκανζ, Τσέρι Τζόουνς, Εμιλι Μόρτιμερ, Κίλιαν ΜέρφιΔιάρκεια: 71 λεπτάΔιανομή: Feelgood Entertainment

The Greatest Showman 

Tρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης ταινίας κωμωδίας ή μιούζικαλ, A’ Ανδρικού ρόλου για τον Χιου Τζάκμαν και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού) έχει αποσπάσει η ταινία "The Greatest Showman", ένα τολμηρό και πρωτότυπο μιούζικαλ που εξυμνεί τη γέννηση του θεάματος και τον θαυμασμό που νιώθουμε όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Εμπνευσμένο από την φιλοδοξία και την φαντασία του Φ.Τ. Μπάρνουμ, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός οραματιστή που από το τίποτα κατάφερε να δημιουργήσει ένα μαγευτικό θέαμα που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.

Παραγωγή: Λόρενς Μαρκ, Πίτερ Τσέρνιν, Τζένο ΤόπινγκΣκηνοθεσία: Μάικλ ΓκρέισιΣενάριο: Τζένι Μπιγκς, Μπιλ ΚόντονΦωτογραφία: Σίμους ΜακΓκάρβεϊΜοντάζ: Αλίσα ΛεπσέλτερΜουσική: Τζον Ντέμπνι, Τζον ΤραπανίζΠρωταγωνιστούν: Χιου Τζάκμαν, Ζακ Εφρον, Μισέλ Γουίλιαμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, ΖεντάγιαΔιάρκεια: 105 λεπτάΔιανομή: Odeon

Τα μυστικά της Τεχεράνης

To animation του Αλί Σουζαντέ έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών και εντυπωσίασε με την τεχνική του, την εικαστική του αρτιότητα και το βαθιά πολιτικό του μήνυμα.

Η Τεχεράνη είναι μια πόλη γεμάτη περιορισμούς και θρησκευτικούς νόμους όπου οποιοδήποτε έγκλημα έχει δρακόντεια τιμωρία. Όμως η δίψα για ζωή κάνει τους ανθρώπους να αποζητούν την ελευθερία. Τρεις γυναίκες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και ένας νεαρός μουσικός θα βρεθούν σε κοινή πορεία και θα παλέψουν την υποκρισία και τις αντιφάσεις του συστήματος.

Παραγωγή: Αλί Σαμαντί Αχάντι, Μαρκ Φένσερ, Φρανκ Γκέιγκερ, Αρμιν ΧόφμανΣκηνοθεσία: Αλί ΣουζαντέΣενάριο: Αλί ΣουζαντέΦωτογραφία: Μάρτιν ΓκσλαχτΜοντάζ: Φρανκ Γκέιγκερ, Αντρέα ΜέρτενςΜουσική: Αλί Ν. ΑσκίνΠρωταγωνιστούν: Αράς Μαραντί, Μορτέζα Ταβακόλι, Αλιρέζα Μπαϊράμ, Σιίρ ΕλόγλουΔιάρκεια: 90 λεπτάΔιανομή: Seven Films

Θαύμα

Politically correct εκβιαστικό "Θαύμα" με καλό καστ κι ακόμα καλύτερα αισθήματα, που προκαλούν συγκίνηση διάρκειας 113 λεπτών. Βασισμένη στο ομότιτλο best seller των New York Times, η ταινία αφηγείται την συγκινητική ιστορία του Αυγούστου Πούλμαν.

Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο. Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

Παραγωγή: Ντέιβιντ Χόμπερμαν, Τοντ ΛίμπερμανΣκηνοθεσία: Στίβεν TσμπόσκιΦωτογραφία: Ντον ΜπέρτζεςΜοντάζ: Μαρκ ΛιβόλσιΜουσική: Μαρτσέλο ΖάρβοςΠρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Οουεν Γουίλσον, Τζέικομπ ΤρεμπλέιΔιάρκεια: 113 λεπτάΔιανομή: Spentzos Films

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments