Υγεία

Κοιλιακό φούσκωμα: Τι μπορεί να δείχνει και πώς να απαλλαγείτε άμεσα με 5 γιατροσόφια

Κοιλιακό φούσκωμα: Τι μπορεί να δείχνει και πώς να απαλλαγείτε άμεσα με 5 γιατροσόφια
Το κοιλιακό φούσκωμα μπορεί να είναι εκδήλωση πολλών διαταραχών, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι σοβαρές και είναι αποτέλεσμα διαταραχής της γαστρεντερικής λειτουργίας.

Αν το κοιλιακό φούσκωμα οφείλεται στη διατροφή σας, τότε σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι το πρήξιμο εμφανίζεται νωρίς το απόγευμα, τη στιγμή δηλαδή που ξεκινά η διαδικασία της πέψης.

Τί προκαλεί όμως τόσο έντονα συμπτώματα μια στιγμή, ενώ την άλλη είμαστε μια χαρά; Πολύ συχνή αιτία για το πρήξιμο στο στομάχι είναι η δυσκοιλιότητα, η οποία χαρακτηρίζεται από μειωμένη συχνότητα κενώσεων κι έτσι δεν επιτρέπει στην κοιλιά να είναι επίπεδη.

Η κατάποση αέρα: Όταν καταπίνετε μεγάλες ποσότητες αέρα, τότε το έντερο δυσκολεύεται τόσο στο να τις απορροφήσει όσο και στο να τις αποβάλει από το σώμα. 

Γράφει η Έπη Τρίμη

5 γιατροσόφια που κάνουν θαύματα! 

1) Τζίντζερ: Συμβάλλει στην γρηγορότερη πέψη των τροφών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθά δραστικά στην αντιμετώπιση του φουσκώματος. Ένα ρόφημα με τζίντζερ αποτελεί ιδανική λύση για την δυσπεψία.

2) Χαμομήλι: Πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνες B1 και C. Καταπραΰνει το στομάχι και ανακουφίζει από το φούσκωμα. Ένα αφέψημα χαμομηλιού, με μέντα και λεμόνι μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά.

3) Μηλόξυδο: Μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση του σωματικού βάρους και στην καύση του λίπους γύρω από την κοιλιά, τη μέση και τα πόδια. Έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τα οξέα του στομάχου. Βοηθά δραστικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και καταπραΰνει το αίσθημα φουσκώματος. Δοκιμάστε να πιείτε νερό με μηλόξυδο και θα νιώσετε ανακούφιση.

4) Σπόροι μάραθου: Αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις οι ιδιότητες των σπόρων μάραθου. Μπορείτε να τους προσθέσετε σε ένα αφέψημα χαμομηλιού (ή ακόμα και στη σαλάτα) και να νιώσετε αίσθημα ανακούφισης. Οι σπόροι μάραθου καταπραΰνουν τον πόνο στο στομάχι και βοηθούν στην αντιμετώπιση του φουσκώματος.

5) Νερό με αγγούρι: Το νερό με αγγούρι συμβάλλει στην απώλεια βάρους, στην αποβολή των τοξινών και στην υγεία της καρδιάς. Έχει διουρητικές ιδιότητες και μπορεί να καταπολεμήσει δραστικά το φούσκωμα. Ένας συνδυασμός ευεργετικός για τον οργανισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments