Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ακίνητα και για όσους χρωστούν στο Δημόσιο (λίστα)
Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί ακίνητα και για όσους χρωστούν στο Δημόσιο (λίστα) | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Ιανουαρίου 2018, 21:01 8 Ιανουαρίου 2018, 21:01

Από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο.

Το πρώτο ακίνητο που βγαίνει στο σφυρί είναι ένα πολυτελές συγκρότημα στην Τήνο, ενώ -σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ- ακολουθούν αγροτεμάχια, διαμερίσματα, αποθήκες και επαγγελματικά ψυγεία.

Ο πρώτος πλειστηριασμός θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Τήνου, στις 17 Ιανουαρίου, για 2 αγροτεμάχια με πολυτελείς κατοικίες και πισίνα, με τιμή εκκίνησης 384.000 ευρώ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


17 Ιανουαρίου
24 Ιανουαρίου
21 ΜαρτίουΜεζονέτες, οικόπεδα και το "Αίολος Κεντέρης Ι" στο σφυρί την Τετάρτη

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι φυσικοί πλειστηριασμοί αρχίζουν ξανά την Τετάρτη και μεζονέτες, οικόπεδα, γραφεία και το «Αίολος Κεντέρης Ι» βγαίνουν στο «σφυρί».

Οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία είναι 240 και άλλοι 26 είναι οι ηλεκτρονικοί. Αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες, αλλά και μεταξύ ιδιωτών.

Στην ηλεκτρονική ειδική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» περισσότεροι από 3.000 πλειστηριασμοί που αφορούν ακίνητα κάθε μορφής. Πάντως, είναι αβέβαιο πόσα ακίνητα θα φτάσουν στο «ηλεκτρονικό σφυρί», καθώς οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνειά τους πριν φτάσει η ημέρα του πλειστηριασμού. Άγνωστο είναι πόσοι πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν και δεν θα ολοκληρωθούν (θα κηρυχθούν άκαρποι).

Αναλυτικότερα, είναι προγραμματισμένα να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την Τετάρτη στην Αθήνα, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

-Από την Τράπεζα Πειραιώς, το ακτοπλοϊκό πλοίο «Αίολος Κεντέρης Ι» έναντι του πόσου των 6,5 εκατ. ευρώ
-Από την Τράπεζα Eurobank, διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας μετά δώματος συνολικής επιφάνειας 380 τμ στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας του Δήμου Αθηναίων, έναντι του ποσού του 1.310.000 ευρώ
-Από την Τράπεζα Eurobank, ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Βούλας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Ανατολικής Αττικής, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, έκτασης 628 τ.μ., έναντι του πόσου των 423.000 ευρώ,
-Από την Τράπεζα Eurobank, ένα αγροτεμάχιο 5.156 τ.μ., εκτός σχεδίου μετά διώροφης αυτοτελούς κατοικίας με υπόγειο, σοφίτα και ένα εκκλησάκι περίπου 45 τ.μ., στην περιφέρεια του Δήμου Μαρκόπουλου, έναντι του πόσου των 375.000 ευρώ,
-Από την Alpha Τράπεζα, ένα αγροτεμάχιο έκτασης 13.510 τ.μ. στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ασπροπύργου Δυτικής Αττικής, έναντι του ποσού των 541.221 ευρώ.
-Μεζονέτα τός τους εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως Βούλας στη θέση «Πηγαδάκι» με επισπεύδουσα την τράπεζα την Αlpha και τιμή πρώτης προσφοράς 439.169 ευρώ.
-Οικόπεδο 215 τμ. στα Τουρκοβούνια με τιμή πρώτης προσφοράς 144.415 ευρώ και επισπεύδουσα την Alpha Bank
-Συγκρότημα δύο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας συνολικού εμβαδού 56 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 46.880 ευρώ και επισπεύδουσα την Eurobank.

Ετικέτες: 


2018