Οικονομία

Σε υψηλό δύο ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε υψηλό δύο ετών οι ευρωπαϊκές μετοχές
Οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αλλά και οι προσδοκίες για εξαγορές και οι συγχωνεύσεις ενίσχυσαν το επενδυτικό αίσθημα.

Στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από δύο χρόνια έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αλλά και οι προσδοκίες για εξαγορές και οι συγχωνεύσεις ενίσχυσαν το επενδυτικό αίσθημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε κέρδη 0,3% στις 398 μονάδες, που συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015. 

Στη Φρανκφούρτη ο DAX και στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκαν 0,4%. Στον αντίποδα, η άνοδος της στερλίνας οδήγησε σε πτώση 0,4% τον βρετανικό FTSE, καθώς περιλαμβάνει πολλές εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό, που πλήττονται από την ενίσχυση του βρετανικού νομίσματος. 

Η μετοχή της βελγικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Ablynx έκανε άλμα άνω του 45%, αφότου η εταιρεία απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk ύψους 2,6 δισ. ευρώ. 

Κέρδη σχεδόν 1% κατέγραψε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη Fiat Chrysler να βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται σχεδόν 1%. Η γαλλική Renault σημείωσε άνοδο 1,5%, ενώ BMW, Daimler και Volkswagen κατέγραψαν κέρδη από 0,3% έως 1,3%.

Στον αντίποδα η Micro Focus είδε τη μετοχή της να κάνει «βουτιά» σχεδόν 17%, αφότου τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε σε ορισμένα σημεία τους δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments