Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις περικοπές στα οικογενειακά τρίτεκνων: “Τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών”

Ευκλείδης Τσακαλώτος για τις περικοπές στα οικογενειακά τρίτεκνων: “Τα θετικά υπερτερούν των αρνητικών”
Τα θετικά έναντι των αρνητικών υπερτερούν στο πρώτο νομοσχέδιο, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποτιμά την αύξηση στον προϋπολογισμό για τα επιδόματα τέκνων και τον εξορθολογισμό για τρίτεκνους και πολύτεκνους. «κ εγώ τρίτεκνος είμαι» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σχετικά με το το Κτηματολόγιο υπογράμμισε ότι ιδρύεται ένας ενιαίος φορέας δημοσίου δικαίου, ενώ έκανε λόγο για προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων έναντι τραπεζών για τους πλειστηριασμούς επιχειρήσεων που έχουν πτωχεύσει. 

Για τα αρνητικά του νομοσχεδίου, ανέφερε ότι δεν θα ήταν δίκη μας επιλογή για το θέμα των απεργιών. «Δεν ήταν επιλογή μας να περάσουμε διάταξη για το 50+1» υποστήριξε απολογούμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον απόηχο της εισβολής του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Από τη συζήτηση που διεξάγεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, οι περισσότεροι βλέπουν ότι αυτή η επιλογή όπως και οι πλειστηριασμοί δημιουργούν ζήτημα στην κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι με τα προαπαιτούμενα αυξάνοντας κατά περίπου 300 εκ.€ την οροφή για τα κοινωνικά επιδόματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments