Ελλάδα

Το ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Οικονομικών – Ένταση με τα ΜΑΤ

Το ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Οικονομικών – Ένταση με τα ΜΑΤ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα, εργαζόμενοι από σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ μαζί με τα μέλη του Πανεργατικού Μετώπου βρίσκονται έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου επικρατεί ένταση και σημειώνονται διαπληκτισμοί με τα ΜΑΤ.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο και όταν τα ΜΑΤ βρέθηκαν στην είσοδο του υπουργείου επικράτησε ένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ με κόκκινη μπογιά έγραψαν σε ρόλα «Κάτω τα χέρια από την απεργία», ενώ τρεις από τους συγκεντρωθέντες ανέβηκαν σε σκάλα και τοποθέτησαν πανό στο υπουργείο Οικονομικών, «βαφτίζοντάς» το υπουργείο πλειστηριασμών, φοροληστείας και χαρατσιών.

«Καλούμε τους εργαζόμενους στις 18:00 στο Υπουργείο Οικονομικών όπου τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε εκδήλωση μετονομασίας του Υπουργείο, με ένα νέο τίτλο, πιο ταιριαστό με τις πολιτικές και τα μέτρα που παίρνει» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Για λόγους ασφαλείας παραμένει κλειστή η οδός Νίκης. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ φορούσαν μάσκες και ανέμεναν εντολή για χρήση χημικών, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ πετούσαν τρικάκια και αποδοκίμαζαν την παρουσία των αστυνομικών.

Τα βασικά συνθήματα που φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι αφορούσαν τους πλειστηριασμούς και τις νέες διατάξεις για τις απεργίες που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου και έφτασαν μέχρι το γραφείο της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στο κτίριο σπάζοντας τη τζαμαρία για να μπουν μέσα, όπου κρέμασαν ένα μεγάλο πανό ενάντια στα μέτρα, ενώ στην ταμπέλα με την ονομασία του υπουργείου έγραψαν «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας». 

«Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες. Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα. Πάρτε το πίσω», φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και συμπλήρωναν «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο».

«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε. Έχετε έρθει τόσες φορές εδώ και τα έχουμε πει» τόνιζε η υπουργός στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ.

Υπουργείο Εργασίας: Αρνήθηκαν το διάλογο

Ανακοίνωση για την εισβολή των μελών του ΠΑΜΕ εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημειώνοντας ότι είναι ανοιχτό στο διάλογο και σέβεται τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες τους.

Όπως υπογραμμίζουν, η εισβολή στο κτίριο είναι «ακατανόητη» σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι «εισβολείς» συνειδητοποίησαν ότι παραβίασαν ανοιχτές θύρες.

«Η υπουργός Εργασίας τους δέχτηκε στο γραφείο της και όπως αποδείχτηκε οι ίδιοι αρνήθηκαν το διάλογο, επιλέγοντας τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου χάριν των τηλεοπτικών καμερών» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζοντας ότι «οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, είχαν συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας στις 22/11/2017 και είχαν ενημερωθεί πλήρως για το περιεχόμενο της ρύθμισης σχετικά με τις απεργίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments